Zibo combineert schoffelen met gras zaaien in maïs

Gewassen hebben stikstof en fosfaat nodig. Deze stoffen komen in de bodem en het water terecht als ze niet of onvoldoende door het gewas opgenomen worden. Maistelers dienen een vanggewas te zaaien als er maïs wordt geteeld op zand- of lössgrond. Hiermee wordt voorkomen dat er teveel stikstof uitspoelt in de herfst en winter.

 Door het onderzaaien van gras in maïs met een lengte van 40 à 50 centimeter wordt het bodemleven gestimuleerd en worden mineralen al eerder en beter vastgehouden. Bovendien staat er na de maïsoogst al een vanggewas en hoeft er dus geen grondbewerking uitgevoerd te worden. Zinger Mechanisatie combineert in één machine een Zibo Schoffelbalk met een Zibo pneumatische zaaimachine om in één werkgang aan de vanggewas eis tegemoet te komen.

 Zinger Mechanisatie heeft deze combi-machine specifiek voor deze toepassing gebouwd, waarbij de constructie en het gewicht van het frame aansluit op het gebruik in de maisteelt. Hierdoor wordt weinig vermogen gevraagd zodat een lichte trekker volstaat. De pneumatische zaaimachine zorgt voor een gelijkmatige afgifte, waarbij het gras via een ketsplaat en tril-sleeptanden achter de schoffels gelijkmatig tussen de maisrijen wordt gezaaid. Naar keuze is de Zibo Combi Schoffel-Zaaimachine leverbaar als 6- en 8-rijige uitvoering.

%d bloggers liken dit: