Yanmar lanceert nieuw gamma compacte wielladers

Op Matexpo toonde Yanmar in primeur het nieuwe gamma compacte wielladers. De V7 en V8 zijn het eerste resultaat van de op Intermat bezegelde samenwerking met Venieri.

De V7 en V8 worden aangedreven door een in-lijn geplaatste Yanmar motor van 50 pk. De V7 heeft een bedrijfsgewicht van 4,1 ton met een maximum laadvermogen van 1.800 kg. Voor de V8 is dit resp. 4,35 ton en 2.100 kg. Hun bakinhoud is resp. 0,7 en 0,8 m³. De hefarm heeft een Z-bar concept.

Deze knikkende wielladers met oscillerende achteras zijn beide uitgerust met een krachtige hydrostatische transmissie. Bijkomend biedt Yanmar een Inching-rempedaal aan die permanent de prestaties van de transmissie en de werkhydrauliek optimaliseren. Op de V8 kan via de keuzeschakelaar het differentieel 100% gesperd worden.

Yanmar V8 interieurDe bediening gebeurt met de multifunctionele joystick. Hierin werden voor- en achteruitrijknop, rijsnelheidsknop, keuzeschakelaar voor sperdifferentieel (enkel op V8) en hydraulische snelwissel geïntegreerd.

%d bloggers liken dit: