Wintershow Achterveld is van start gegaan

De traditionele wintershow in Achterveld is vandaag van start gegaan en heeft in vergelijking tot voorgaande jaren een andere opzet gekregen. Op maandag 22 en dinsdag 23 december is de show voor dealers en klanten en een week later zijn op maandag 29 en dinsdag 30 december familieleden van harte welkom op het nieuwe Agco Experience in Achterveld.

De rode loper gaf toegang tot de wintershow waar dit jaar ook de trekkers van Valtra, Massey Ferguson, Challenger en Fendt te zien zijn. Sinds dit jaar is Achterveld namelijk ook de thuisbasis van de vroegere importeurs Agritech, Mechatrac en De Vor, voortaan Mechan groep geheten.

SIZED_valtra t serieVoor het eerst op Nederlandse bodem was de Valtra T4-serie. Het hagelwitte topmodel, de T214 is duidelijk anders dan zijn voorloper. De fabrikant heeft goed geluisterd naar de uitvoerige wensen van de klant. Zo is de vooras 20 cm naar voren geplaatst en is de ruime cabine vervangen door een vijfstijlencabine. De nieuwe T-serie bestaat uit 6 modellen in de vermogensklasse van 155 pk tot 250 pk.

 

SIZED_valtra kniktrekkerDe terugkomst van de Valtra XN kniktrekker was eigenlijk het grootste nieuws van de wintershow. De knikbesturing is ideaal voor bestuurders die in hondengang willen rijden en baat hebben bij veel manoeuvreerwerk. Want draaien kan deze trekker met knikbesturing als geen ander. Valtra benadrukt dat het een Valtra unlimited editie is, dus gebouwd naar de wens van de klant. Op de fabriek worden de trekkers voorzien van speciale voorzieningen. In 2003 introduceerde Valtra ook al een kniktrekker (de X-serie) maar toen was de meerprijs beduidend hoger. De meerprijs van deze trekker ligt nu tussen de 15.000 en 18.000 euro.

 

SIZED_MF 8737Massey Ferguson toonde de 8700-serie op de show.  Een trekker bestaande uit vijf modellen met een vermogen van 270 – 400 pk en gebouwd voor het zwaarste werk.  De trekkers zijn uitgerust met CVT transmissie, de Dyna-VT van Massey Ferguson, ten behoeve van een optimale efficiëntie.

 

SIZED_MF LestrekkerOok Massey Ferguson heeft een trekker die in 2015 dienst kan doen als lestrekker. Dit is belangrijk i.v.m. de komst van het T-rijbewijs ingaande 1 juli 2015.

 

SIZED_ijstrekkerTrekkermeisje Manon Ossevoort heeft onlangs haar missie volbracht om met een trekker naar het einde van de wereld te reizen. Met een compleet team heeft zij de Zuidpool bereikt en non-stop 5.000 km gereden. Manon Ossevoort is op het moment van de start van de wintershow onderweg van Antartica naar huis en komt volgende week naar Achterveld toe. Een enorm groot ijsblok werd met een motorzaag in stukken gezaagd wat resulteerde in een ijstrekker.

SIZED_Thaler 3248 aNaast al het trekkergeweld was ook de splinternieuwe Thaler 3248 A kniklader te zien die vorige maand op de beurs Eurotier in Hannover voor het eerst te zien was. Deze nieuwe compacte kniklader beschikt over een 4-cilinder Yanmar motor, 48 pk en 2500 kg meer hefvermogen dan het vorige model en is geschikt voor agrarische bedrijven en bedrijven actief in de groenvoorziening.

De wintershow in Achterveld is voor het publiek toegankelijk op maandag 29 december en dinsdag 30 december, Hessenweg 164 te Achterveld.

 

%d bloggers liken dit: