Wereldprimeur in werking: Peecon Biga Volt

Peecon-Peeters Landbouwmachines uit Etten-Leur bestaat 40 jaar en opende haar deuren voor klanten, importeurs, geïnteresseerden en pers. Tijdens de rondleiding werden een aantal nieuwe ontwikkelingen in de fabriek gedemonstreerd.

 Wereldprimeur: De elektrisch aangedreven verticale voer- snijmengwagen Biga Volt en Biga Hybrid, het multiliftsysteem en het EASYtronic regel- en controlesysteem.Peecon Peeters

Met de Biga Volt met elektrische aandrijflijn kan tot 70% bespaard worden op brandstofkosten. De Biga Volt is verkrijgbaar met of zonder trekboom. D.m.v. een snelkoppelsysteem kan de Biga Volt voermengwagen uitermate snel aan- en afgekoppeld worden aan bijvoorbeeld een verreiker. Zodoende is de Biga Volt het alternatief voor een zelfrijdende mengwagen. De Biga Volt werd op Agribex beloond met een “Gouden Hoef”, de hoogste prijs voor innovaties.

Met het nieuwe Multilift systeem zijn bijna alle Biga modellen uit te rusten met een kuiluithaalsysteem. De mogelijkheden zijn quasi onbeperkt. De Biga laadklep, die reeds in 1996 werd ontwikkeld, krijgt hiermee een opvolger. Het laadproces kan door middel van het optioneel verkrijgbare EASYtronic-besturingssysteem geautomatiseerd worden.

 

U leest meer over deze machines in de volgende Loonwerker!

%d bloggers liken dit: