“Ik was op zoek naar het hoogste draagvermogen in de markt en ontdekte Alliance”

Alliance AGRIFLEX 372 IF / Alliance AGRIFLEX+ 372

In moeilijke tijden zetten de sterken door. Dit is ongetwijfeld het motto dat de dagelijkse routine markeert van de heer Ventura Escobar Cortés, eigenaar van Fco. Escobar e Hijos S.L., een Spaanse loonwerker uit Don Benito, Extremadura. Zijn bedrijf is gespecialiseerd in het aanbieden van landbouwdiensten en de levering van grondverzetmachines in Spanje en Portugal. De 30 krachtige tractoren zijn non-stop in bedrijf van februari tot november.

“Mijn voornaamste zorg is dat mijn machines uitvallen.: Ik ben een dienstverlener, en betrouwbaarheid is doorslaggevend voor mij.” En hij vervolgt onomwonden: “Ik kies voor Alliance-banden aangezien deze het hoogste draagvermogen hebben.” “Ik heb technologie nodig die goed werkt op het veld en het niet laat afweten wanneer er op de weg moet worden gereden. Mijn machines werken 24 uur per dag, er is geen tijd voor stilstand.”

A372 IF VF Customer Testimonial 2De heer Escobar was op zoek naar hoogwaardige banden, met een uitstekende tractie en een hoge lekbestendigheid, en besloot zijn John Deere 8420 tractor te voorzien van Alliance Agriflex 372 IF-banden (600/70R30), speciaal ontworpen voor een grotere draagkracht bij dezelfde druk. “Alliance Agriflex 372 IF heeft een speciale slijtvaste samenstelling voor een lange levensduur van het loopvlak”, aldus de ATG-expert die de heer Escobar heeft geholpen bij het vinden van de beste oplossingen voor zijn dagelijkse uitdagingen. “Het met staalgordels versterkte karkas toont een superieure lekbestendigheid en een uitstekend gedrag wanneer er hard moet worden gewerkt.”

Zeer goede tractie, betere brandstofefficiëntie, minimale slijtage. Maar wat gebeurt er als het professionele verlangen nog een stapje verder wil en een nog hoger draagvermogen eist? “Geen probleem, gebruikers kunnen altijd overgaan op de VF-technologie voor het hoogste draagvermogen op de markt” verklaart de ATG-ingenieur. En dat heeft de heer Escobar gedaan: een gloednieuwe set Alliance 372 VF-banden (600/70R30) voor 2 tractoren is onderweg om op zijn machines te worden gemonteerd.

“Alliance VF heeft een laadvermogen van 170D, wat inhoudt dat de banden elk maximaal 6000 kg kunnen dragen bij een snelheid van 65 km per uur. Bij een soortgelijk product van de concurrentie is dat 147D, dus 3075 kg per band. Bijna het dubbele”, aldus de ATG-ingenieur. En hij concludeert: “Door VF-banden te gebruiken genieten klanten van een dubbel voordeel: als ze dezelfde bandenspanning behouden, kunnen ze het draagvermogen verhogen en als ze niet meer draagvermogen nodig hebben, kunnen ze de bandenspanning verlagen voor meer tractie, brandstofbesparing en minder bodemverdichting.”A372 IF VF Customer Testimonial 3

Na een succesvolle ervaring met de flotatietechnologie, is de heer Escobar nu een trouwe klant en gebruikt hij Alliance-banden, zelfs op kleinere machines (hij heeft zojuist zijn eerste A365 650/65R42 aangeschaft). “Om eerlijk te zijn is Alliance niet de goedkoopste optie in Spanje. Maar gezien de veel ruimere vervangingsintervallen en de technische ondersteuning die ik elke keer dat ik erom vraag ontvang, is er geen betere prijs-kwaliteitverhouding.”

Bewaren

%d bloggers liken dit: