Vredo VT4556 mesttrac: nieuwste versie van breed inzetbare zelfrijder

De familie De Vree en de plaats Dodewaard liggen aan de basis van Vredo, fabrikant van onder meer doorzaaimachines, zodenbemesters en zelfrijdende mesttracs. Van de laatste kwamen begin dit jaar twee nieuwe types op de markt, de VT4556 en de VT7028. In deze editie van Machine in de Kijker concentreren we ons op de VT4556.

Begin 2017 is de VT4556 op de markt gekomen als opvolger van de VT4546. Is de typering voor jou een raadsel? Vanaf vandaag niet meer. VT staat voor Vredo Trac, de eerste twee cijfers voor het vermogen in pk (450), het volgende cijfers staat voor de vijfde serie en het laatste cijfer voor het aantal cilinders (6).

Vredo bouwt jaarlijks zo’n 30 tot 40 stuks van de VT45-serie met voor de tankopbouw als belangrijkste afzetgebieden de Benelux, Duitsland en Denemarken. De Tebbe meststrooieropbouw is vooral populair in Frankrijk (compost) en Groot-Brittannië (rioolslib).

De fuseegestuurde en aangedreven Raba-assen zorgen in combinatie met de relatief korte bouw van de VT4556 mesttrac (wielbasis 4,5 m, lengte 8,2 m) voor een goede wendbaarheid die van pas komt bij het inrijden van krappe dammen en bij het draaien op het kopeind. De hondegangbesturing zorgt ervoor dat de achterwielen bij het bemesten een stuurhoek aannemen van 12 graden zodat elk wiel zijn eigen spoor volgt en de bodem vier meter breed bereden wordt.

Lees het volledige artikel met gebruikerservaringen in De Loonwerker van augustus. 

%d bloggers liken dit: