Vredo geeft doorzaaimachines facelift

Vredo heeft een compleet nieuwe look gegeven aan zijn laatste generatie doorzaaimachines. “Topkwaliteit machines waarmee je gezien mag worden” , zegt exportmanager Pieter-Teunis Hoogland. Het deksel en de achterkant van de zaadbak heeft mooie ronde vormen gekregen. Led verlichting en nieuwe striping geven de machine een stoer uiterlijk.

De transformatie beperkt zich niet alleen tot het uiterlijk, ook functioneel is de machine verbeterd. De nieuwe rondingen van de zaadbak zorgen ervoor dat het zaad nog gemakkelijker zijn weg vindt naar de nokkenraderen. Op de aandrijfkast, waarmee de zaaddosering traploos wordt ingesteld, is een nieuwe spindel-verstelling gemonteerd, wat kalibreren van de machine gemakkelijker en heel nauwkeuriger maakt.

De begrenzingkettinkjes van het deksel zijn vervangen door gasveren waarmee het deksel nu eenvoudig en zeer soepel opent en sluit. Optioneel is er voor bescherming van de roeras  en het meenemen van extra zakken graszaad een zaadrooster verkrijgbaar die tevens dient als zeef.

Bij de Agri Serie bestaat de afdraaibak nu uit 2 delen waardoor de handling vereenvoudigd is.

%d bloggers liken dit: