Vredestein Traxion Optimall nu ook als ploegband leverbaar

Vredestein voegt drie ploegbanden toe aan de Traxion Optimall VF premium banden serie. De nieuwe maten zijn VF650/85R38 en VF650/85R42 als achterband en VF600/70R34 als bijpassende voorband. De banden passen met een breedte van 65 cm perfect in de ploegvoor. De Traxion Optimall eigenschappen, zoals tractie en zelfreiniging, maken deze banden bij uitstek geschikt als ploegband.

Bodembeschermend én altijd tractie

Dankzij de F+ technologie draagt de band al op een zeer lage spanning een hoge last. Door de flexibele zijwang geeft de band een mooie egale footprint en loopt ook bij een lage druk niet op de schouders. Met als resultaat beter bodembehoud en uitstekende trekkracht. Dat wordt nog eens versterkt door het bekende gebogen profiel, waarbij de nokken aan het eind vrijwel haaks op de rijrichting staan. Veel trekkracht betekent weinig slip en een laag brandstofverbruik. De band heeft een zeer goed zelfreinigend vermogen, doordat de afstand tussen de nokken van het midden naar de zijkant groter wordt.

Rijcomfort en lange levensduur

De banden hebben juist veel rubber in het midden van het loopvlak qua rijrichting.  Dit leidt tot continu wegcontact en daardoor uitstekende rijcomfort. Dankzij de F+ technologie zijn de schouders van de band ook bij een lage druk stabiel tijdens hoge transportsnelheden. De Traxion Optimall banden gaan 30 procent langer mee dan zijn premium concurrenten, door het hoge aandeel rubber op de weg en de uitgekiende rubbersamenstelling. De breedte van 65 cm en de mogelijkheid om bij lage spanning een hoge last te dragen maken de band ook bij uitstek geschikt voor montage onder zelfrijdende of getrokken spuitmachines.

Bron: Vredestein

%d bloggers liken dit: