Voorkom valschade met Grimme SoftFlow

Om valschade tijdens het in- en uitschuren van aardappel te voorkomen ontwikkelde Grimme de SoftFlow vingerkam. Deze zacht-elastische polyurethaan kam kan zowel op nieuwe als reeds bestaande machines gemonteerd worden.

Bij de directe overgave van de ene op de andere band, zonder valbreker, valt aardappelen ongeremd en bijna loodrecht op de volgende band en worden deze met grote snelheid “meegesleurd”. Bestaande valbrekers verhielpen deze problemen maar ten dele. Grimme ontwikkelde daarom de SoftFlow vingerkam die de productvriendelijkheid tijdens het verhandelen aanzienlijk verhogen.

SoftFlow wordt aan de overgavekant van de transportband gemonteerd. Het product wordt zacht afgeveerd en dan voorzichtig overgedragen aan de volgende transportband. Omdat vingers ook zijdelings kunnen bewegen wordt ook richtingsverandering gecompenseerd. De zachte vingers passen zich individueel aan de productstroom aan en wijken meer of minder uit, naargelang het gewicht van de aardappel of andere gewassen. Door het gebruikte materiaal van de vingers treedt er als bijkomend voordeel ook een zelfreinigend effect op waardoor aanklevende grond wordt geminimaliseerd en zodoende geen schade kan veroorzaken. Door de grote elasticiteit en de constante beweging van de vingers, blijven er geen stenen, kluiten of loof tussen de vingers achter. De hoek van de vingerkam is zeer eenvoudig in te stellen om op ieder moment een goede productstroom te garanderen.

%d bloggers liken dit: