Voorgenomen fusie Schuitemaker en Veenhuis

Schuitemaker Machines uit Rijssen en Veenhuis Machines uit Raalte maken vandaag, 25 april, het voornemen bekend om de twee organisaties in 2019 samen te voegen en hun krachten te bundelen. Dat verklaren Gerrit de Graaf, directeur van Schuitemaker en Walter Veenhuis, directeur van Veenhuis.

Gerrit de Graaf: ‘De afgelopen maanden hebben we samen verkend wat een mogelijke intensieve samenwerking tussen Schuitemaker en Veenhuis kan opleveren. Beide organisaties zijn al vele jaren actief in de landbouwsector met hoogwaardige machines voor agrarische bedrijven’.

Walter Veenhuis: ‘De twee familiebedrijven zijn al vele generaties werkzaam in de landbouwsector. Dankzij de voorgenomen fusie zien wij grote meerwaarde op het gebied van marketing, verkoop, innovatie en productie in de sectoren waar we samen actief zijn’.

Toegevoegde waarde
Het nieuwe bedrijf biedt na de fusie een prachtig portfolio van moderne machines met grote toegevoegde waarde voor de afnemers. Beide sterke merken blijven present in de markt en samen kunnen de bedrijven meer investeren in technologische, product- en proces-innovatie.

Wadinko
Sinds november 2018 heeft Participatiemaatschappij Wadinko N.V. uit Zwolle een belang in Schuitemaker uit Rijssen. De participatie voorziet onder andere in een kapitaalinjectie ten behoeve van groei en productontwikkeling, en om de juiste strategie daarvoor te formuleren en op succesvolle wijze uit te rollen. De voorgenomen fusie met Veenhuis past perfect in het plan te bouwen aan een sterke speler in de sector. De familie Schuitemaker en de familie Veenhuis blijven in het nieuwe bedrijf samen met Wadinko aandeelhouder.

One comment on “Voorgenomen fusie Schuitemaker en Veenhuis

  • 26 apr 2019 om 21:26
    Permalink

    toch vind ik het spijtig maayr de markt wordt te klein en om internationaal te groeien. Vroeger waren er zoveel tractor fabricanten en ieder had zijn eigenheid… jammer

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: