Vogelsang introduceert geavanceerde sleepvoetbemester BlackBird

Gelijktijdig met de internationale beurs Agritechnica 2019 presenteert Vogelsang de sleepvoetbemester BlackBird. 

De BlackBird

Door middel van een lange snavelvormige voet zorgt de sleepvoet voor een betere uitstroom van vloeibare mest. Hierdoor wordt voorkomen dat gewassen worden geraakt tijdens het bemesten. Er wordt ook actief druk uitgeoefend om zo de puntige voet van de BlackBird beter de grond te laten indringen om de nodige sleuf te vormen zodat de vloeibare mest onder de gewassen verdeeld kan worden.

Nieuwe precisieverdeler

De BlackBird bevat de nieuwste generatie Vogelsang’s precisieverdeler: ExaCut ECQ. De verdeler bevindt zich in het midden van de boom. Grote diameters en stroomverdeelplaten houden de stroming onder controle en zorgen voor een hoge distributienauwkeurigheid van de mest. Om het onderhoud van de ExaCut ECQ sneller en eenvoudiger te maken, heeft Vogelsang ook haar serviceconcept gewijzigd door een groot onderhoudsdeksel toe te voegen voor directe toegang tot alle interne componenten van het systeem. Als zodanig kunnen onderhoudswerkzaamheden nu worden uitgevoerd zonder de precisieverdeler te demonteren of de afdekking en de afvoerslangen en de daarop aangesloten voedingsleidingen te demonteren.

.De vermogensbehoefte is ook verminderd met maximaal 50 procent. Dit komt door het nieuwe rotorontwerp en lagere snelheden. Er is minder belasting op de snijmessen vanwege de snelheidsvermindering en de interne druk van de snijverdeler, waardoor de levensduur van de eenheid met maximaal 50 procent wordt verlengd.

Ondersteunende structuren en bladveren

Vogelsang heeft ook de lay-out van de slang aangepast om te voorkomen dat de eenheid aan het begin van zijn voren een V-vormige afdruk maakt. De slangen zelf zijn zwart en worden voor de eerste keer toegepast in de nieuwe sleepvoetbemester. De nieuwe bladveren en hun trillingsonderdrukkingstechnologie, door de Finite Element Method (FEM) berekend, verzekeren de stabiliteit van het apparaat. Ze beschermen de hele constructie tegen overmatige belastingen en verminderen de trillingen tijdens transport op de weg. Hydraulische cilinders met eindsslagdemping houden de spanning in het frame tot een minimum tijdens het in- en uitvouwen.

Verkrijgbaarheid sleepvoetverdeler

De sleepvoetverdeler is verkrijgbaar in werkbreedtes van 12 en 15 meter en kan worden opgevouwen tot een transportbreedte van 2,99 meter. Door de machine naar boven te klappen, activeert het DropStop-principe, dat voorkomt dat de akkers, erven en wegen vervuild raken

Bron: Vogelsang

%d bloggers liken dit: