Vlaams minister van landbouw en werk bezoekt New Holland Agriculture plant in Zedelgem

Op vrijdag 21 februari bracht Hilde Crivits, minister van landbouw en werk een bezoek aan de New Holland fabriek in Zedelgem. De focus van het bezoek lag vooral op productinnovaties en werkbaar werk. 

De fabriek in Zedelgem werd opgericht in 1906 en kende zijn doorbraak in 1952 met de lancering van de 1ste Europese zelfrijder maaidorser. Binnenkort worden ook alle maaidorsers ter wereld gefabriceerd in de fabriek in Zedelgem. Daarnaast ontwikkeld en fabriceert New Holland in Zedelgem ook nog hakselaars en balenpersen. Voor de ingenieurs zijn er sinds kort nieuwe gebouwen met een virtual reality room. Hierin kunnen ze in een digitale 3D omgeving een machine virtueel opbouwen.

Tijdens het bezoek aan de assemblagelijn van de grote pakkenpers, kreeg minister Crevits een aantal demonstraties te zien van werkbaar werk in de praktijk. Eén van de productiemedewerkers toonde hoe hij het verschroeven live begeleid wordt via een scherm. Ook een demonstratie met het werken met een exoskelet werd uitgevoerd tijdens het bezoek.

 

%d bloggers liken dit: