Vijf nieuwe dubbel- en drieassige modellen voor de Volumetra mengmesttanks van Joskin

De Volumetra mengmesttanks werden voor het eerst voorgesteld op Agritechnica 2013. Sindsdien zijn deze tanks steeds populairder geworden. Kenmerkend voor deze reeks zijn de verdringerpompen waarmee de tanks zijn uitgerust. De naamgeving van deze reeks verwijst ook naar deze soort van pomp.

VOLUMETRA 2Verdringerpompen zijn pompen waarin de te pompen vloeistof (in dit geval mengmest) eerst aangezogen zal worden, dan verplaatst wordt in de pompbehuizing en ten slotte weggeperst wordt. De verdringerpomp is de ideale oplossing voor dikke mengmest, lange zuigleidingen of grote verspreidingsbreedtes want hij maakt het mogelijk om hogere drukken en debieten te creëeren.
Vanaf nu zijn de mengmestverspreiders van de Volumetra serie verkrijgbaar in dubbelassige uitvoering van 10.640 l tot 20.297 l en in drieassige uitvoering van 18.500 l tot 22.900 l. De nieuwe dubbelassige modellen van 10000D en 12000D zijn standaard voorzien van het Hydro-Tandem onderstel en van een naloopas met hydraulische vergrendeling. De gedwongen stuuras is optioneel verkrijgbaar. De nieuwe drieassige modellen van 18000T, 20000T en 22500T zijn standaard uitgerust met het Hydro-Tridem onderstel en met een dubbele hydraulische besturing (eerste en laatste as) die allebei de draaiing van de wielen mogelijk maken, zowel bij het vooruit- als achteruitrijden, bij eender welke snelheid.
Alle voertuigen zijn van een zelfdragende structuur voorzien: de tank ligt op een geïntegreerd chassis (900 mm) en is gelast op het onderstel. De hydraulische dissel (standaard op alle modellen) is vastgebout aan de voorzijde. Aan de achterzijde zijn alle Volumetra-tanks van vaste bevestigingspunten voorzien om een graslandinjector, bouwlandbemester of verspreidingsboom te kunnen aankoppelen.

VOLUMETRA 3Het Hydro-Tandem/Tridem onderstel is bevestigd op de verankeringspunten van het integrale chassis, waarvan de positie naargelang de banden en lading gewijzigd kan worden. Om te pompen, kan de Volumetra uitgerust worden met een verdringerpomp, zoals een worm-, lobben- of centrifugaalpomp. De lobbenpompen zijn van Vogelsang of Börger en hebben een debiet tussen 6.000l/min en 9.000l/min. Bij het aanzuigen wordt de pomp door een verzamelaar gevoed. Dit is een kamer van ongeveer 200 liter die in de voorwand geïntegreerd is en waarin alle zuigopeningen verzameld worden (van de linker-, rechter en voorzijde), en die dan de vloeistof rechtstreeks naar de SimpleCut hakselaar stuurt. Beproefd door JOSKIN sinds jaren voor de montage van verdringerpompen zorgt dit systeem ervoor dat de pomp niet droog loopt. De wormpompen worden door het bedrijf Wangen vervaardigd en kunnen debieten tussen 4.000 en 8.700l/min leveren. Een stenenvanger wordt standaard gemonteerd op deze pompen om ze te beschermen. Optioneel kan de SimpleCut hakselaar gemonteerd worden met alle types pomp. Deze hakselaar is bijzonder efficiënt als de mengmest veel stro bevat of als die verspreid moet worden op zeer precieze manier door een modern verspreidingswerktuig (sleepslangenbomen, enz.). De centrifugaalpompen zijn gedeeltelijk in eigen productie vervaardigd en leveren een debiet van 10.000l/min. Alle andere uitrustingen, b.v. de front- of zijzuigarm, zijn natuurlijk beschikbaar op deze vijf nieuwe VOLUMETRA modellen.

%d bloggers liken dit: