Vicon introduceert nieuwe vierrotorhark.

Vicon introduceert haar nieuwe Vicon Andex 1254 vier-rotor hark. Een compleet nieuwe ontwikkeling met een modern design; een mooie aanvulling in de reeds bestaande harkenlijn van het merk. 

De hark is voorzien van 12 tandarmen per rotor, waarbij de achterste rotoren meer rotorsnelheid geven dan de voorste. De hydraulische werkbreedte verstelling van 10.0 tot 12.5 m maakt het mogelijk om ook op kleinere percelen goed uit de voeten te kunnen en de zwadbreedte af te stemmen aan de pick-up van de pers, opraapwagen of hakselaar.

Dankzij de lage vermogensbehoefte, kan de Andex 1254 gemakkelijk uit de voeten met kleinere tractoren vanaf 80 pk. De aansturing gaat via een eenvoudige elektrische voorkeuze, waardoor 1 dubbelwerkend en 1 enkelwerkend hydraulisch ventiel benodigd is.

De rotor is voorzien van een onderhoudsvrije oliebadaandrijving. Voor een uitermate goede en onderheidsvrije bodemvolging, maakt Vicon ook op deze hark gebruik van het Terra-link systeem met daarbij het standaard Y-vormige Quattro wielstel. Voor een soepele loop in bochten, zijn de voorste 2 wielen van het 4-wielige wielstel pendelend.

De Andex 1254 is voorzien van brede transportbanden, zodat de hark zeer stabiel achter de trekker loopt in transport. De transporthoogte blijft met gemonteerde armen op 4 m hoogte, zodat snel van het ene naar het andere perceel kan worden gereden. De transportbreedte blijft binnen de 3 meter.

%d bloggers liken dit: