Vicon FastBale met optionele foliebinding

Na de introductie van foliebinding tijdens Agritechnica 2017 kan Vicon voor het komende grasseizoen de techniek leveren op de FastBale non-stop perswikkel combinatie. Dankzij het non-stop persen en wikkelen van balen met de FastBale, neemt de capaciteit met gebruik van foliebinding nog eens extra toe. 

De werkwijze van Vicon FastBale maakt werken met foliebinding nog gemakkelijker. FastBale heeft het unieke voordeel dat de gewasstroom automatisch wordt geregeld als onderdeel van het non-stop persproces. Met een nauwkeurige en gecontroleerde timing wordt de folie in de perskamer gevoerd. De lengte wordt automatisch berekend, zodat slechts een minimum van folie tussen het binnenkomende gewas en de baal wordt geplaatst, voordat de gewasstroom van de hoofdkamer weer wordt omgeschakeld naar de voorkamer.

Foliebinding vraagt doorgaans om een paar lagen meer t.o.v. netbinding en dus langer stilstand bij een conventionele perswikkelcombinatie. Dankzij het non-stop concept van FastBale is stilstand bij foliebinding helemaal niet nodig, waardoor de capaciteit van FastBale met foliebinding nog groter wordt in vergelijking met de andere systemen in de markt.

Daarnaast kan de FastBale gebruiker eenvoudig kiezen tussen gebruik van folie of net, zonder mechanische aanpassingen. Alleen het verwisselen van de rol is genoeg. Dankzij de camera, die past op de IsoMatch Tellus PRO ISOBUS terminal, heeft de chauffeur een duidelijk beeld van het gehele proces.

Een volledige rol folie is aanzienlijk zwaarder dan een rol met net. Daarom beschikt de Vicon FastBale over een hydraulisch bediende houder om de folierol op zijn plaats te tillen.

%d bloggers liken dit: