Vicon Extra 736T Pro met slepende ophanging en side-shift

Vicon introduceert een nieuw model gedragen maaier met kneuzer. Nieuw in het ontwerp is het hertekende concept voor de slepende ophanging met geïntegreerde side-shift en de mogelijkheid om de maaier in transportstand te parkeren voor winterstalling.

De maaiunit is goed voor een werkbreedte van 3,60 meter en heeft 10 driehoekige maaischijven. De maaibalk is opgehangen aan 4 draagarmen, waardoor deze onafhankelijk over het veld kan bewegen. Tijdens het maaien blijft de werking van de draagarmen altijd gelijk met de bodem, zodat de maaiunit de vrijheid heeft om zich goed aan te passen aan de bodemomstandigheden en te compenseren waar nodig. De gronddruk blijft over de gehele maaibreedte constant en kan door de gebruiker worden ingesteld.

De Vicon Extra 736T Pro is uitgerust met een kopakkerstand die ervoor zorgt dat alleen de maai-unit horizontaal wordt opgetild, terwijl de driepuntsbok van de trekker gelijk blijft. De bodemvrijheid bedraagt 50 cm over de complete werkbreedte. De Vicon NonStop-obstakelbeveiliging beveiligt de maaier over de volledige werkbreedte.

Side-shift controleert overlap en reduceert transporthoogte

Dankzij de hydraulische side-shift is het eenvoudig om vanuit de trekkercabine de overlap te bepalen in combinatie met een frontmaaier. De gekozen overlap is af te lezen van een schaal. Op deze manier is het mogelijk om altijd efficiënt te werken met een optimale werkbreedte en overlap.

De Extra 736T Pro is ondanks zijn werkbreedte compact in de transportpositie. In transport klapt de maaier verticaal weg in een hoek van 125°, waarbij de maaiunit rust op zijn eigen frame. Dankzij de hydraulische side-shift functie blijft de maaier ook onder de 4 meter in transport met een hoogte van 3,6 meter.

Ook in de berging is de Extra 736T Pro compact. De maaier kan namelijk in transportpositie worden weggezet. Dat bespaart extra ruimte in de berging, maar maakt ook het aankoppelen van het werktuig makkelijker.

%d bloggers liken dit: