Vicon Andex 904 Hydro – Capaciteit in het veld, Compact op de weg

Vicon Andex 904HydroDe vernieuwde Vicon Andex 904 Hydro combineert capaciteit in het veld met compacte afmetingen op de weg. Van werk- naar transportstond zonder de trekkercabine te moeten verlaten maakt de werkomstandigheden aangenamer.

De Andex 904 Hydro heeft met z’n twee rotoren een werkbreedte die traploos te wijzigen is tussen 8.00m en 9.00m. Dit resulteert in een variabele zwadbreedte van 1.20m tot 2.20m,    waardoor het zwaf Vicon Andex 904Hydroperfect aan te passen is, afhankelijk van de pick-up van de opraapwagen, pers of hakselaar. Alle belangrijke hydraulische functies zoals heffen en zakken van hoofdframe en rotoren worden bediend vanuit de cabine, via een elektrische voorkeuze.

Schoon harkresultaat met de ProLine aandrijving
Vicon Andex 904HydroDe rotoren van de Andex 904 Hydro worden aangedreven via de ProLine aandrijving. Deze robuuste tandwielkast is onderhoudsvrij en ontworpen voor intensief gebruik. Bovendien kunnen de tandarm-assen individueel verwijderd en uitgewisseld worden, zodat de machine snel hersteld kan worden bij eventuele opgelopen schade in het oogstseizoen. Het nieuwe ontwerp van de curvebaan zorgt ervoor dat gewas sneller wordt losgelaten en, in combinatie met de gebogen tandarmen, neergelegd wordt in een egale en vierkante zwadvorm. Met de variabel verstelbare curvebaan is een fijnafstelling mogelijk om onder alle gewasomstandigheden tot optimale hark- en zwadresultaten te komen.

4m transport hoogte Vicon Andex 904Hydro
De Andex 904 blijft onder de 4m tijdens transport, zelfs als alle tandarmen nog gemonteerd zijn. Dankzij de hydraulisch verstelbare assen, een uniek Vicon kenmerk, kan de complete hark hydraulisch zakken voor transport, zodat de machine onder de 4m hoogte blijft. Een ander voordeel is dat het zwaartepunt lager komt te liggen. Tezamen met de grote spoorbreedte en de brede 380/55-17 banden resulteert dit in een uitstekende gewichtsverdeling en stabiliteit tijdens het transport. Voeg hierbij de 2-punts aankoppeling in
de hef waarbij je bochten tot 80° kunt draaien en je hebt een zeer wendbare machine.
Om het harken van gerende percelen te vereenvoudigen, is de Andex 904 Hydro standaard voorzien van enkelzijdig heffen op elke rotor.

%d bloggers liken dit: