Verachtert introduceert vernieuwde bietengrijper

   Op 9 september is de bietencampagne weer begonnen en met een geschatte suikerproductie van 14,9 ton per hectare wordt de hoogste opbrengst ooit verwacht. Het record dateert uit 2009 toen de akkerbouwers gemiddeld 14,0 ton suiker per hectare hebben geproduceerd. Dit jaar wordt de totaalopbrengst geschat op 6,5 miljoen ton bieten! Een grote klus vraagt om goed materiaal.

sized_Thomas 2Om goed voorbereid aan de bietencampagne te beginnen werd Verachtert dit jaar al op tijd benaderd door verschillende klanten voor de levering van een nieuwe Vantec bietengrijper. Zo ook door Thomas Cultuurtechniek B.V. uit Nieuw Vennep en door Snippe Erica B.V. uit Erica.

Thomas Cultuurtechniek
sized_Thomas 4Thomas Cultuurtechniek B.V. is een familiebedrijf dat door middel van vakbekwaam personeel al vanaf 1971 werk van betaalbare topkwaliteit aflevert. Of het nu gaat om het bouwrijp maken van uw bedrijventerreinof de aanleg van een recreatieplas; Thomas Cultuurtechniek voorziet zijn klanten van de benodigde kennis, techniek en vakbekwaamheid. Verder is Thomas Beheer al jaren gespecialiseerd in de overslag van Bieten op locatie. Om ook dit jaar de klus weer te kunnen klaren vertrouwd Thomas beheer wederom op de producten en service van Verachtert door voor de aanschaf van een nieuwe en ‘vernieuwde’ Gsized_Thomas 1BL-25-1750 die zijn voorganger, een GBL-25-1500, na 5 campagnes vervangt. De vernieuwingen aan de Bietengrijper zijn het resultaat van de samenwerking tussen Gert-Jan Thomas en de engineers van Verachtert die de praktijkervaringen en wensen hebben samengevoegd zodat deze bietengrijper is afgestemd op de huidige eisen. Thomas draait continu met 2 Vantec GBL grijpers in Noord-, en Zuid Holland.

Snippe Erica
sized_Snippe 1Ook aan de firma Snippe uit Erika Heeft Verachtert onlangs een nieuwe Vantec GBL35-2000 bietengrijper geleverd. Handelsonderneming Snippe Erica bv is gespecialiseerd in de verkoop, inkoop, verhuur en reparatie van zowel nieuwe als gebruikte grondverzetmachines. Snippe is gespecialiseerd in gerenommeerde merken zoals; Atlas, Doosan en Kubota. Tevens levert Snippe nieuwe en gebruikte ondertekende nieuwe grijper van 2000 liter wordt samen geleverd met een splinternieuwe Doosan sized_Snippe 2DX190W met 2-delige giek. Deze 20 tons mobiele graafmachine is o.a. voorzien van dozerblad en stelpoten. Met de nieuwe combinatie gaat loonbedrijf Ellen uit Klazinaveen de komende bietencampagne in. Loonbedrijf Ellen heeft al een GBL25-1500. Deze grijper is vorig jaar verbreed naar 2000mm. Deze grijper gaat nu dienst doen aan een andere machine.

Vantec bietengrijpers met liggende cilinders hebben een lagere bouwhoogte, en dus een hoger werkbereik. Dit biedt voordelen bij het laden van vrachtwagens of conveyors. De grotere spreiding van de schalen heeft een vlakke schrapende beweging tot gevolg dat een voordeel is bij het verzamelen van materiaal. De Vantec bietengrijper heeft een hydraulische draaikop en is ontworpen voor een langdurige probleemloze inzet. De ronde spijlen en het gebruik van ronde tandpunten maken dat beschadigingen van de bieten tot een minimum wordt beperkt. Verder voorkomen de steunwielen op de hoeken van de grijperschalen slijtage aan de tandpunten. Tevens zijn er in deze bietengrijpers onlangs een aantal extra verbeteringen aangebracht zoals;
-Hydraulisch ontwerp is vereenvoudigd, minder hydraulische delen.
-Service vriendelijker door betere bereikbaarheid van de hydraulische componenten
-Verzwaarde zijschotten die aansluiten aan het spijlmodel waardoor de zijden robuuster worden en beter tegen een stootje kunnen.
– Verbeterde draaipunten zijn voorzien van afgedichte draaipunten. Deze zijn voorzien van glijlagers i.c.m. geharde pennen

Deze grijper ook leverbaar als aardappelgrijper of als overslaggrijper met liggende cilinders

%d bloggers liken dit: