Veilig groenten transporteren met nieuwe BoxTrailer van Dezeure

Dezeure ontwikkelde op vraag van en in samenspraak met een  klant een bakkenwagen voor het transport van industriegroenten. De aanhangwagen heeft een laadcapaciteit tot maximaal 32 groentebakken. De lading wordt hydraulisch beveiligd. Grote wielen zorgen voor een lage bodemdruk en bedrijfszekerheid ook in natte omstandigheden.

De drie-assige bakkenwagen heeft een volledig vlakke bodem uit 5 mm dikke traanplaat. De wagen is uitgerust met een hydraulische overkapping die de 32 bakken vast klemt voor transport. De bakken hoeven dus niet apart vast gesjord te worden, zodat de chauffeur onmiddellijk kan vertrekken na het laden, wat zorgt voor een grote tijdswinst. Het afdeksysteem bestaat uit een 4-weg debietsplitter , 4 hydraulische pistons en 4 buizen. Dit zorgt voor een gelijkmatige afsluiting. De wagen is eveneens uitgerust met een sensor op het klemsysteem, die de remmen automatisch activeert wanneer het dak geopend is. Zo kan de trekker niet vertrekken zonder de lading te beveiligen.

Voor een optimaal rijcomfort is de wagen uitgerust met luchtvering. Opmerkelijk zijn de grote banden van 445/65 R22,5 die zorgen voor een extra lage bodemdruk en de mogelijkheid om ook bij natte dagen het veld te betreden.  De drie assen zijn opgesplitst in een tandem achteraan en een stuuras vooraan.  De maximaal toegelaten massa bedraagt 27 ton.

%d bloggers liken dit: