Veenhuis bouwt grootste tank in haar geschiedenis.

Afgelopen weken is er door Veenhuis Machines B.V. uit Raalte gewerkt aan de grootste tank in haar geschiedenis. De bemestingstank met 40.000 liter inhoud is gebouwd voor een melkveebedrijf met 4000 koeien in Rusland.
aIMG_5788De tank heeft vier BPW gestuurde assen met Alliance 850/50R 30.5 banden. Om de weerstand te verlagen tijdens transport kan de eerste as worden gelift. Middels de watergekoelde DKW 4 pomp en vulturbo in de zuigarm wordt de tank in circa 5 minuten gevuld. Tijdens het uitrijden wordt de tank op druk gehouden en is er beschikking over een losturbo, die in combinatie met de automatische dosering zorgen voor een continue stroom naar de bemester. De Veenhuis vierpunts hef is uitgerust met proportionele kouterdruk voor een optimale werking van de bemester. De tank maakt gebruik van de loadsensing van de trekker om het onderhoud te beperken. Verder is de tank uitgerust met vele opties zoals een automatisch vetsmeer systeem, luchtremmen en Start-Stop systeem.aIMG_5707

De tank zal in combinatie met een Veenhuis Euroject 3000 – 6.08 zodenbemester en Veenhuis Terraject 200 – 5.90 bouwlandbemester worden ingezet voor het uitrijden van de mest.

%d bloggers liken dit: