Van Raaij Eko BV gaat onkruid te lijf met EINBÖCK AEROSTAR ROTATION front-wiegeg

Deze 6 m brede EINBOCK AEROSTAR ROTATION front-wiedeg werkt zeer intensief en is makkelijk in te stellen”, aldus directeur Gert-Jan van Raaij van Van Raaij Eko B.V. gevestigd in Haps (Noord-Brabant). Van Raaij teelt biologische gewassen en heeft te maken met zand- en kleigronden waar de onkruiddruk hoog is.  

Hoge onkruiddruk op zandgronden

“De zandgronden zijn van oudsher smerige gronden en nogal vervuild met veel onkruid. Wij telen ook op kleigronden, daar is de druk minder. Voorheen schoffelden wij met ouderwetse onkruideggen en schoffelmachines en hadden heel veel handwerk. Kostentechnisch kan dat niet meer en het wordt steeds moeilijker om daarvoor personeel te vinden. Tegenwoordig gebeurt alles met GPS en zijn er mooie onkruideggen op de markt, bijvoorbeeld deze EINBÖCK AEROSTAR ROTATION front-wiedeg”, vertelt Van Raaij.

Wiedeggen voor het zaaien in één werkgang

“Wij hangen de EINBOCK AEROSTAR ROTATION front-wiedeg standaard voorop. De reden hiervoor is om al vóór het zaaien uit te wiedeggen. Wij kunnen dan direct het eerste onkruid verwijderen, hebben de grond dan mooi vlak liggen en stellen desnoods de wiedeg wat dieper in. Dat scheelt al een extra bewerking die we nu niet na het zaaien hoeven uit te voeren. Het afstellen is eenvoudig en vanuit de cabine makkelijk te beoordelen. Het voordeel is dat wij de wiedeg voorop hebben en heel makkelijk kunnen zien hoe die daadwerkelijk werkt. “

Snelheid is ca. 5 km/uur

Afhankelijk van de grootte van het gewas en de grondsoort is wiedeggen met een gemiddelde snelheid van 5 km/uur haalbaar. “In deze snelheid kunnen wij goed werken zonder schade aan het gewas aan te brengen. Ik verwacht dat deze wiedeg ook in de maïs, bieten en sperziebonen goed kan werken. De EINBÖCK AEROSTAR ROTATION WIEDEG is met name geschikt voor gewassen die stevig geworteld zijn.“

Bekijk hieronder ook de video van de Wiedeg in actie.

Meer informatie

Reesink Agri heeft nog een demo beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met productspecialist Christiaan Borkus.
E: christiaan.borkus@reesinkagri.com of
T+31 (0)6 52466226

Bron: Reesink Agri

%d bloggers liken dit: