Valtra brengt knik-trekker op de markt

Valtra XN KniktrekkerValtra haalt het concept van de knik-trekker weer uit de kast. In 1999 introduceerde Valmet de X-serie.  Deze serie verdween echter uit het programma na de overname door Agco.  Valtra gaat nu een verbeterde versie op de markt brengen, onder de naam XN.

De nieuwste versie is een knikbesturing gecombineerd met de fusee-besturing van de vooras. Dit maakt de trekker uitermate wendbaar. De tractor kan zelfs in hondengang rijden, zodat minder insporing en bodemverdichting ontstaat.
De beide besturingsvormen zijn geautomatiseerd, zodat de mate van kniksturing afneemt als de snelheid toeneemt. Bij hoge snelheden of op de weg werkt alleen de vooras sturing. De bestuurder kan ook de verhouding van knikbesturing aanpassen aan voorwielbesturing naar gelang de situatie.
De knikbesturing is een optie op de viercilindermodellen N123, N143 en N163 Direct (tussen 135 en 163pk). De tractoren zijn 60 cm langer dan de standaard uitvoeringen en 300 kilo zwaarder. De gewichtsverdeling is 45 procent op de vooras en 55 procent op de achteras.Valtra XN Kniktrekker

 

%d bloggers liken dit: