Update voor Zetor Crystal

In 1968  introduceerde Zetor de Crystal 8011 met zijn ruime veiligheidscabine, de versnellingsbak met een hoog-laag per versnelling en de hydraulische schakeling van de rijafhankelijke tweetoeren aftakas. De Zetor Crystal 8011 zou uitgroeien tot een icoon en ter gelegenheid van het vijftig jarig jubileum van de Zetor Crystal stelde Zetor onlangs de nieuwe Crystal-serie voor.

De nieuwe Crystal is leverbaar in twee modellen: de Crystal HD 150 (150 pk) en de Crystal HD 170 (171 pk). Deze hebben een hefvermogen van 8,5 ton dank zij een Bosch EHR. De bediening ervan gebeurt nu elektronisch. Op de nieuwe Crystal is de cabine met zes stijlen ca. 10 cm hoger geplaatst, waardoor het zicht sterk is verbeterd. Het nieuwe dasboard is overzichtelijker en informeert de bestuurder via analoge en digitale meters. De trekker heeft standaard een Carraro-voorasvering, optioneel uitgevoerd met centrale smering. De Crystal heeft een brandstoftank van 300 liter en 23 liter voor AdBlue.

Net als de vorige Crystal 160 is deze opnieuw uitgerust met een zescilinder Deutz-motor met Common Rail-injectie met een inhoud van 6,1 liter die voldoet aan de Stage-IV-emissie-eisen.  De Crystal heeft dezelfde Carraro-versnellingsbak met drietraps powershift als de Forterra HD met 30 versnellingen voor- en achteruit en een top van 40 km/h en een onder last schakelbare omkeer. Hiermee kan zonder het koppelingspedaal in te trappen vanuit stilstand worden weggereden, gekoppeld of van rijrichting worden gewisseld. Tussen de 4 en 12 km/h zijn 13 versnellingen beschikbaar.

%d bloggers liken dit: