Update voor Strautmann Giga-Vitesse-opraapwagens

De Strautmann Giga-Vitesse opraapwagens krijgen een nieuwe rotor en een pick-up, naast de beproefde CFS-versnellingswals. Hierdoor kan de serie-02 nog sneller bredere en zwaardere zwaden verwerken.

De nieuwe modellen Giga-VitesseCFS 3602, 4002 en 4402 met een capaciteit van 32 tot 42 m³ krijgen een nieuwe ongestuurde pick-up van 2,25 m met 6 V-geordende tandenrijen. De hoogteaanpassing van de geleidewielen van de pick-up is tevens vereenvoudigd en de wielen kunnen tijdens transport in dezelfde positie blijven staan en moeten niet meer worden opgeklapt. Vlak achter de pick-up wordt het voer door de CFS-wals overgenomen. Deze rol zorgt voor een gelijkmatige voerstroom naar de snijrotor.

De nieuwe geïntegreerde rotor heeft 8 rijen meenemers die in golven zijn gerangschikt, waardoor piekbelasting wordt voorkomen. De doorgang naar de laadruimte is 1.600 mm, maar de rotor heeft zijdelingse verdichtingsschroeven van 250 mm breed en bereikt zo een totale breedte van 2.100 mm. De nieuw ontworpen rotoraandrijving heeft aan de rechterkant een versnellingsbak met oliebad die het vermogen van de tractor overbrengt naar een planetaire versnellingsbak die in de rotor is ingebouwd.

De Giga-VitesseCFS – opraapwagens zijn uitgerust met 44 omkeerbare snijmessen. Hiermee wordt een theoretische snijlengte van 35 mm bereikt.

De bediening gebeurt door de standaard geleverde Field-Operator 120-terminal. In optie is de Field Operator 130 verkrijgbaar, die onder andere door het kleurenscherm, de bediening van de knikdisselautomaat vergemakkelijkt. Beide zijn Isobus-voorbereid.

%d bloggers liken dit: