Uitlaat: Het stopt maar niet…

Afgelopen juni kende 24 neerslagdagen. Ver boven het gemiddelde maar nog net geen record. Maar records hoeven niet gebroken te worden om rampen te veroorzaken. De massa water op een verzadigde bodem zorgde de afgelopen weken voor ondergelopen akkers en weilanden. Schade nu ramen is moeilijk omdat de gevolgen van de wateroverlast meegenomen worden doorheen de rest van het groeiseizoen. En wanneer we naar de verwachtingen kijken voor de komende weken is er niet meteen verbetering zichtbaar…

Niet iedereen is echter door het noodweer getroffen. Bepaalde streken kregen maar net de randen van het noodweer over zich, zoals het Brabantse Brussegem, waar we op bezoek gingen bij Sam Magnus, ondervoorzitter van de Groene Kring. Hij deelt zijn mening over de wateroverlast, voedselprijzen en de toekomst van de land- en tuinbouw met u in onze “Door de ogen van…”

Het water trof ook de Graslanddemo die onlangs in Geel doorging. Door en door natte percelen werden in een modderpoel herschapen, goed demonstreren was een moeilijke zaak. Meer hierover leest u verder in dit nummer.

 

Veel leesplezier,

 

Antoon

Bewaren

%d bloggers liken dit: