Ufkes Greentec trommelversnipperaars: no nonsense chipping

Bij het horen van de naam Ufkes Greentec zal niet direct bij iedere loonwerker een belletje gaan rinkelen. Loonwerkers met activiteiten in groenvoorziening en bosbouw en -onderhoud zijn waarschijnlijk wel bekend met het bedrijf. 

De oorsprong van het bedrijf ligt op een Nederlands melkveebedrijf in Friesland. Ufkes startte in 2004 vanaf die locatie met de import en export van onder meer houtversnipperaars en stobbenfrezen. Zo’n zes jaar geleden werd gestart met de productie van trommelversnipperaars. Deze worden onder de eigen bedrijfnaam op de markt gebracht. Momenteel verlaat gemiddeld wekelijks één grote machine de fabriek. De belangrijkste afzetgebieden zijn België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en Nederland.

Ufkes Greentec bouwt zowel schijvenversnipperaars als trommel (drum) versnipperaars. Beide typen worden modulair gebouwd en dat geeft volgens het bedrijf verschillende voordelen. Zo kun je als klant kiezen uit talloze modules zoals diverse invoeropeningen, aftakas aangedreven, eigen krachtbron, vrachtwagenopbouw, driepunts gedragen, tandemonderstel (ook snelverkeer tot 80 km/h), rupsonderstel, kraanplateau voor opbouwkraan, met of zonder kipper, etc. Van de trommelversnipperaars worden de 942 en 952 MEGA het meest verkocht. Deze 942 en 952 MEGA zijn sinds 5 jaar de opvolgers van de modellen 940 en 950. De 942 heeft een maximale invoer van 420×710 mm en de 952 MEGA heeft een maximale invoer van 520×1060 mm. Het nieuwste model, de 962 MEGA, heeft een nog grotere invoer van 650×960 mm.

Lees het complete artikel met verschillende gebruikerservaringen in De Loonwerker van december.

%d bloggers liken dit: