Trekkers vallen in de prijzen bij Duitse Design Awards

De Duitse Design Award is een internationale prijs voor topkwaliteit producten en projecten van ontwerpers of firma’s die op hun eigen manier pioniers zijn op het gebied van design en product-ontwikkeling.

Voor deze Awards, die een sterke uitstraling hebben tot ver buiten de Duitse grenzen, is het niet alleen een vakjury die oordeelt, maar ook alle design-enthousiastelingen  kunnen hun stem uitbrengen voor een publiekprijs.Dit jaar vallen 2 tractoren ook in de prijzen. Namelijk de Deutz-Fahr Serie 6 Agrotron en de Claas Xerion 4000.

Deutz-Fahr Serie 6 AgrotronDe Deutz-Fahr Serie 6 staat voor stijl en comfort in zijn pk-klasse. Vloeiende lijnen komen voort uit een harmonieuze balans tussen vormgeving en functionaliteit. Een moderne vormgeving gecombineerd met doorgedreven comfort staat de Serie 6 voor een nieuwe tendens bij het ontwikkelen van tractoren.  Trekkers zijn niet langer enkel werkbeesten, ook de look wordt belangrijk.

Claas Xerion 4000De Claas Xerion 4000 is een grote trekker die meer kan dan een andere. Op het eerste zicht valt meteen de kracht op die onder de motorkap schuil gaat. Met zijn manhoge banden, de agressief vorm gegeven motorkap  met oversized koelsysteem en de  op kieuwen lijkende uitstroomopeningen voor warme lucht geeft hij vorm aan de meer dan 400pk die onder de kap schuil gaan. De genereuze cabine bieden zowel tech nisch als ergonomisch een antwoord op de vragen van de gebruikers.

%d bloggers liken dit: