Traploze Deutz-Fahr smalspoortractoren D5DF TTV met vierwielbesturing

Vorig jaar presenteerde Deutz-Fahr zijn eerste smalspoortractor met een continu variabele transmissie met de 5DS TTV-serie. In het voorjaar heeft SDF twee nieuwe series 5DV en 5DF TTV toegevoegd, waarvan de  5DF TTV-modelserie uitgerust is met de nieuwe vierwielbesturingstechnologie ActiveSteer.

Met de ActiveSteer-technologie kunt u in de kleinste ruimtes en met een veel kleinere draaicirkel werken dan conventionele machines, terwijl de spoorbreedte en wielbasis met een conventionele achteras behouden blijven.

Dankzij de nieuwe achteras bereiken de achterwielen een stuurhoek van 20 °. Hun positie wordt geregeld door een elektronische regeleenheid waarmee de chauffeur tussen verschillende stuurmodi kan kiezen:

  • “proportionele modus” past de beweging van de achterwielen aan die van de voorwielen aan.
  • “honden-gang” is met name handig wanneer u op een helling werkt of wanneer u een hefmast in een kleine ruimte gebruikt. Hierdoor kunnen de achter- en voorwielen in dezelfde richting worden uitgelijnd.
  • In de modus “vertraagd” is de stuurbeweging van alle wielen echter proportioneel, maar wordt de stuurbeweging enigszins vertraagd op de achterwielen.

Dankzij de bedrijfsmodus blijven ze in dezelfde wielspoor als de tractor zonder de draaicirkel onnodig te verkleinen. Naast deze drie geautomatiseerde besturingsmodi kan de stuurhoek van de achterwielen handmatig worden geregeld en naar believen worden geblokkeerd,

De nieuwe modellen zijn met directe ingang beschikbaar bij de dealers van Deutz-Fahr.

%d bloggers liken dit: