‘Tractor of the year 2016’ uitgerust met state of the art verlichting

Dat de Fendt 1050 Vario een absoluut topmodel is mag geen verrassing zijn. Niet voor niets werd het eerder al door onafhankelijke agrojournalisten uitgeroepen tot ‘tractor of the year 2016’. Een topmodel verdient natuurlijk ook topverlichting. En wie kan dat nu beter leveren dan HELLA, een bedrijf dat zich met recht lichtexpert mag noemen in onder meer de agrosector en automotive.

Meer en beter licht met LED
Deze 500pk sterke trekker is uitgerust met een scala aan innovatieve verlichting. De customized dagrijverlichting bijvoorbeeld benadrukt onmiskenbaar het vooraanzicht van de Fendt 1050 Vario. Net als in de automotive reeds gebruikelijk is, is voor de Fendt gebruikt gemaakt van LED-verlichting. LED overtreft Xenon qua licht en kleur, bovendien levert het beter zicht op en is het rustiger voor de ogen. Dit is een belangrijk gegeven voor de bestuurder die daardoor beter en geconcentreerder zijn werk kan doen.

De trekker is verder uitgerust met Module 70 LED (3e generatie) modules van 800 Lumen. Deze compacte werklamp is groot in zijn daden. Extreme temperaturen zijn geen probleem, bovendien verbruikt de lamp slechts 13 watt aan energie. In de middensectie, maar ook op het dak en scherm, van de Fendt vinden we vervolgens de Power Beam 3000, per stuk bestaande uit 16 high power LED’s en met een output van 3000 Lumen. De richting- en positielichten worden verzorgd door de Module 55mm LED lampen.

Op het dak vinden we nog een krachtige Module 90 installatie met LED-werklampen van 3400 Lumen. Ondanks een laag energieverbruik overtreft het hiermee de lichtopbrengst van Xenon lampen en met een kleurtemperatuur van 6.500 graden Kelvin lijkt het licht van deze werklamp sterk op daglicht. De achterlichten en het derde remlicht zijn uiteraard ook LED.

Goed licht vergroot productiviteit
Het mag geen geheim wezen dat goed licht het zicht vergroot. Op het veld en ook ’s nachts. De juiste werklampen voor de juiste werkzaamheden zorgen dus voor een hogere productiviteit. Daarnaast zorgen nieuwe technieken voor natuurlijkere verlichting en dat is rustiger voor de ogen. Dit leidt bovendien tot een beter concentratievermogen van de bestuurder.

Zelf eens spelen met diverse configuraties werklampen in een virtuele omgeving? Check dan zeker de werklamp configurator tool van HELLA.

%d bloggers liken dit: