Topreeks John Deere maaidorser “Made in Europe”

Sinds begin dit jaar worden de John Deere S-serie, de topreeks van het Amerikaanse merk, in Europa geconstrueerd.  De rotor-dorser S680, S685 en S690  en de respectievelijke “i”-versies van deze machines voor de Europese markt en GOS-landen (oa Rusland, Kazachstan,…) worden voortaan in de fabriek in Zweibrücken, Duitsland gemaakt. 

Met 50 jaar ervaring op het gebied van maaidorsers voor Europa en de overzeese markten en een bijkomende investering van €20 miljoen in de fabriek en bijhorende infrastructuur is de fabriek klaar voor deze stap.

“Het is een nieuwe mijlpaal voor de vestiging in Zweibrücken dat de S680i-met-635R-maaibord-1gehele lijn van John Deere W-, T- and S-Serie combines als ‘Made in Germany’ kunnen bestempeld worden,” zegt fabrieksmanager Ralf Gaa. “Door de grootste S-Serie nu ook in Zweibrücken te produceren kunnen we sneller reageren op stijgende vraag naar rotor-dorsers met grote capaciteit.”

Ander nieuws uit de S-serie
r4042009_combines_total_opt_204x138 De S-serie maaidorsers kunnen voortaan ook uitgerust worden met de nieuwe 600X maaiborden met uitschuifbare messenbalk. Dit maaibord is slechts beperkt leverbaar in bepaalde landen in 2014, maar zal in 2015 volop leverbaar zijn.
De S-serie wordt voortaan ook standaard uitgerust met het “Interactive Combine Adjustment”-systeem, waarbij op een intuïtieve manier oogstverliezen worden beperkt en graan- en strokwaliteit worden gemaximaliseerd.

De combines kunnen ook uitgerust worden met JDLink en MachineSync, onderdelen van het John Deere FarmSight pakket.

%d bloggers liken dit: