Topcon komt met nieuwe bedieningsschermen in trekkercabines

Topcon Agriculture kondigt de komst aan van nieuwe bedieningsschermen voor in de cabine. De (touchscreen) consoles XD en XD+ met verbeterde software, ‘Horizon 5’ genaamd. Topcon heeft het Topcon Agriculture Platform (TAP) geïntegreerd in zijn consoles, zodat gebruikers die functies kunnen kiezen die zij nodig hebben en ook alleen voor die functies betalen. Hierdoor kunnen zij hun investering optimaliseren.

Modulaire aanpak

“Boeren die hun behoeften zagen toenemen, hebben vaak met meerdere losse consoles moeten werken. Om dit probleem op te lossen, heeft Topcon in de afgelopen jaren de X-serie consoles ontwikkeld. Alle functies zijn geïntegreerd in één apparaat, waardoor de cabine overzichtelijker is, de configuratie, updates en ondersteuning zijn verbeterd en de totale hardwarekosten zijn verlaagd,” vertelt Brian Sorbe, VP en productmanager.

“Met deze nieuwe aanwinsten in de serie maakt Topcon de besturing in de cabine nog eenvoudiger. Het is bovendien een modulaire aanpak waarbij rekening wordt gehouden met de toekomstige behoeften voor afzonderlijke landbouwactiviteiten.”

Diverse functies

Boeren kunnen direct gebruikmaken van gebruiksklare functies zoals manuele stuurhulp, taakbeheer, universele compatibiliteit met ISO-UT en TAP Fields voor het beheer van bedrijfsgegevens. Men kan extra functies ontgrendelen en deze gebruiken in combinatie met het volledige gamma van sensoren en de besturingstechnologie voor toepassingen van Topcon.

TAP intergratie

“TAP is het digitaal managementsysteem voor het boerenbedrijf dat een boer de mogelijkheid biedt om te organiseren(ordenen), te visualiseren en ook beslissingen te nemen. Het begint met het aanraken van de console in de cabine. Nu de nieuwe gebruikersinterface en het digitale managementsysteem zijn geïntegreerd in één console, wordt het eenvoudiger om alles te configureren en aan het werk te gaan,” aldus Sorbe.

Bron: Topcon

Bedieningsschermen

De nieuwe consoles zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor elke toepassing. Zoals grondbewerking, zaaien, gewasverzorging, oogsten, wegen en gegevensdiensten. De console is verkrijgbaar met een 7-inch of een 12,1-inch scherm en beschikt nu ook over een dag- en nachtmodus.

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar via topconagriculture.com

Bron: Topcon

%d bloggers liken dit: