Terugroepactie Schuitemaker Robusta Vario-spoor

Schuitemaker Machines B.V. vraagt eindgebruikers met een Robusta 116, 130 en 220 spreidas tank zich te melden bij Schuitemaker voor controle van de assen van de tank. Een as van de Robusta vario-spoor tanks kan tijdens het gebruik scheuren wat kan leiden tot het volledig afbreken van de asstomp. Er zijn een aantal gevallen bekend, waarbij dit beschreven defect is opgetreden. 

Het betreft de Robusta 116, 130 en 220, geproduceerd in de periode 2002 tot en met 2008.  Om zeker te stellen dat er geen ongevallen met persoonlijk leed kunnen ontstaan, vraagt Schuitemaker alle eigenaren van een betreffende tank zich te melden. De eigenaren kunnen zich melden via het e-mailadres robusta2014@sr-schuitemaker.nl of telefonisch middels telefoonnummer +31(0)548-854904.

Het betreft de serienummers: 116xx381 – 116xx395, 130xx306 – 130xx360, 220xx301 – 220xx323. De controle van de spreidas zal worden uitgevoerd door een medewerker van Schuitemaker en zal bij de gebruiker op locatie plaatsvinden.

Indien er geconstateerd wordt dat de Robusta uitgevoerd is met een bepaald type as, dan bestaat de kans dat na veelvuldig gebruik deze assen afbreken. Dit risico wil Schuitemaker uitsluiten. In het geval hier sprake van is, zal de as op kosten van Schuitemaker in de fabriek vervangen worden. Deze vervanging neemt een dag tijd in beslag. De eindgebruiker zal er alleen zorg voor moeten dragen dat een schone tank bij de fabriek in Rijssen wordt aangeleverd en dat er iemand is om te assisteren.

Om extra zorgvuldig te zijn, vraagt Schuitemaker alle eindgebruikers van een vario-spoor tank met een leverdatum van 2001 tot 2010 zich te melden. Aangezien niet alle huidige eindgebruikers bij Schuitemaker bekend zijn, de tank kan van eigenaar veranderd zijn, streeft Schuitemaker ernaar middels dit persbericht wel degelijk alle eindgebruikers te bereiken.

Wat is er aan de hand?

Een aantal van de hierboven beschreven tankwagens zijn uitgevoerd met assen die niet bestand zijn tegen de door de jaren heen gewijzigde gebruiksomstandigheden, met name de hogere snelheden en de zwaardere uitvoering van de bemesters achter de tank.

Een as van de Robusta vario-spoor tanks kan tijdens het gebruik scheuren wat kan leiden tot het volledig afbreken van de asstomp. Er zijn een aantal gevallen bekend, waarbij dit beschreven defect is opgetreden. Om zeker te stellen dat er geen ongevallen met persoonlijk leed kunnen ontstaan, vraagt Schuitemaker alle eigenaren van een betreffende tank zich te melden. Schuitemaker wijst u erop de tank niet voor mesttransport doeleinden op de openbare weg te gebruiken.

Eigenaren kunnen zich melden via het e-mailadres robusta2014@sr-schuitemaker.nl of telefonisch middels telefoonnummer +31(0)548-854904. Voor de oorspronkelijk melding van Schuitemaker klikt u hier.

%d bloggers liken dit: