TerraMaxx, nieuwe cultivator bij Vogel&Noot

 Vogel&Noot TerraMaxxVogel&Noot komt op de markt met een nieuwe cultivator, de TerraMaxx. Deze halfgedragen machine is beschikbaar in 6,5 en 8 meter werkbreedte. Gedragen uitvoeringen in smallere werkbreedtes zouden later dit jaar mogelijk ook gecommercialiseerd worden.

De TerraMaxx vult het gat tussen de vastetandcultivators en de zaaibedbereiders. Een grote vrije ruimte onder het chassis gecombineerde met over-gedimensioneerde triltanden zorgen voor een vlotte grondbewerking, of het nu oppervlakkig is na oogst of dieper voor de zaai of het planten.

De cultivator is standaard uitgerust met triltanden van 70 x 12 mm en smalle beitels. Optioneel zijn er ook 20 cm brede ganzevoetbeitels te verkrijgen, al dan niet gecombineerd met een snelwisselsysteem.
De diepteregeling gebeurt via loopwielen en de volgrol, die beiden via mechanische spindels in te stellen zijn.

Vogel&Noot TerraMaxxOptioneel zijn er egalisatieplaten gemonteerd op tanden verkrijgbaar. Deze zorgen voor een eerste verkruimeling en egalisatie op geploegd land.
De losgewerkte grond wordt verder geëgaliseerd en aangesloten met een enkele of dubbele kooirol met een mechanische diepteregeling of de gekende Terrapak -rol met een diameter van 600 mm. Na de rol(len) kan optioneel nog een volg-eg geplaatst worden. Na de draagwielen zijn ook nog tanden geplaatst waardoor de TerraMax ook zonder volgrol(len) kan gebruikt worden.

%d bloggers liken dit: