Succesvolle jubileumbeurs van de Belgische Landbouw Miniaturen Vereniging te Hoegaarden

Zondag 5 maart organiseerde de Belgische Landbouw Miniaturen Vereniging (LMVB/AMAB) zijn 10de internationale Landbouwminiaturenbeurs en Expo te Hoegaarden. Niet alleen heel wat standhouders uit binnen- en buitenland waren afgereisd naar de fraaie locatie te Hoegaarden, maar ook honderden fervente liefhebbers van landbouwminiaturen vonden er naast de nieuwste modellen ook zeldzame, zeg maar historische modellen.

Sterkte van de beurs is dat elke verzamelaar, jong of oud, gespecialiseerd in een bepaald merk of werktuigen er aan zijn trekken komt. Voorzitter Erwin Mievis was na afloop van de beurs dan ook een gelukkig man. “Ik en alle andere clubleden, en dat zijn er zo’n honderd, kijken tevreden terug op onze 10de editie. Niet alleen de grote variatie aan standhouders, maar de fraaie diorama’s zijn de sterkhouders van onze beurs”, aldus Erwin Mievis.
Hieronder enkele sfeerfoto’s en foto’s van de diorama’s. Vooral de knappe diorama’s met unieke Cavero- en Gillesminiaturen van de gebroeders Gérard en François Dereume waren echte publiekstrekkers.


Tekst en beeld: Jan Ebinger

%d bloggers liken dit: