Strautmann VS en PS universeelstrooiers – Precies en Efficiënt

Na het lanceren van de PS-serie strooiers op Libramont 2015, vernieuwt Strautmann zijn VS serie ter gelegenheid van Agritechnica en Agribex om zich op te werpen als de leader van de universeelstrooiers voor professionele gebruikers die precisie, efficiëntie en multifunctionaliteit zoeken.

PS serie
OverallVolgens Strautmann zijn de nieuwe PS (“Professional Spreader”) strooiers de perfecte strooier voor de loonwerkers en grote bedrijven. Met 3 uitvoeringen, waarvan enkel het chassis en de lengte verschillend zijn, met een maximaal gewicht van 22 t/m 34 t en een inhoud van 20 t/m 33 m³ biedt deze serie een betrouwbare strooier met maximale capaciteiten, die optioneel uitgerust kan worden met een hydropneumatische dissel die voor rijcomfort en bodembescherming zorgt.

De PS strooiers zijn verkrijgbaar met een weegsysteem en een ISOBUS bediening. De professionele gebruikers kunnen zo vertrouwen op feiten en moeten zich niet tevreden te stellen met een raming van de hoeveelheden van waardevolle mest die gestrooid worden. De PS strooiers kunnen zowel stalmest en compost als vochtige kalk met precisie strooien.

De PS strooi-unit is betrouwbaar, terwijl hij maar een gering onderhoud vereist. De aftakassen en tandwielkasten zijn overgedimensioneerd en beschermd door brede nokkenkoppelingen en andere beschermingen die afhankelijk zijn van de controle van het toerental van de overbrengingscomponenten, om een betrouwbare aandrijving van de strooi-unit te verzekeren alsook een kleine behoefte aan onderhoud. De conische vorm van de laadbak, het neerklapbare optionele opzetschot en het bijzonder attractieve design zijn ook opmerkelijk.

VS serie
VS - 01Op Agritechnica stelde Strautmann ook het nieuwe grootste model 20T, hernoemd VS 2005 voor. Deze nieuwe strooiers zijn leverbaar tegen begin van seizoen 2016, vóór de kleinere modellen 16 en 18T.
De strooi-unit van de nieuwe VS 2005 beschikt over een op 1,55 m vergrote opening. De strooiwalsen met een 620 mm diameter zijn van Hardox tanden van 12 mm voorzien die omgedraaid kunnen worden alvorens veranderd te worden omwille slijtage. Ze worden aangedreven door grote kettingen met automatische smering als optie. De strooischijven, die van Hardox schoepen voorzien zijn, verdelen het materiaal op een zeer regelmatige wijze tot 24 m. De overbrenging is beschermd tegen overbelasting en vreemde voorwerpen door nokkenkoppelingen op elke schijf en op de walsen.

Het chassis, dat volledig nieuw is, is gegalvaniseerd voor een betere bescherming tegen corrosie en zijn design is gericht op een vermindering van het leeggewicht. De dissel met mechanische ophanging is geleed onder het chassis, met een zeer compact design dat de hanteerbaarheid bevordert. De boggie met BPW assen kan van een naloopas of van een elektronische gedwongen besturing voorzien worden.

De monocoque conische laadbak met gelaste versterkingsstijlen is uiterst stevig. 300 mm opzetschotten maken het mogelijk om de inhoud tot 16 m³ te vergroten. De bodemketting, met 14 mm scheepvaartkettingen met een breukweerstand van 25 t/stuk, draaien hydraulisch om tandwielen met grote diameter. Op gebied van bediening is er keuze uit talrijke varianten, van de directe hydraulische aansluiting tot de ISOBUS bedieningen die, gecombineerd met een GPS en een weegsysteem, voor een variabele toepassing met geolocalisatie volgens kaarten zorgt.

 

%d bloggers liken dit: