Steyr Terrus, nu ook in 250 pk-uitvoering

De Steyr Terrus krijgt naast de bestaande versies van 270 en 300 pk nu ook een nieuw instapmodel van 250 pk. De nieuwe 6250 Terrus CVT biedt een alternatief voor de 6240 CVT, maar heeft dezelfde eigenschappen als de grotere modellen: banden met een diameter tot 2,05 m, frontaftakas met twee snelheden (1000/1000 ECO), ABS of de bijzonder stille, geveerde cabine met een geluidsniveau van slechts 69 dBA.

De 6-cilinder-motor met nominaal vermogen van 250 pk produceert maximaal 273 pk. Door zijn ideale vermogen/gewicht-verhouding is de Terrus CVT perfect geschikt voor zowel snelle transporttaken als zware werkzaamheden op het land. Een turbocompressor met variabele geometrie zorgt voor een goede respons en levert zelfs bij lage toerentallen moeiteloos de beste prestaties.

Dankzij ECOTECH behoren de motoren van de Terrus CVT-modellen tot de efficiƫntste van hun klasse. Efficiƫntie, productiviteit, milieuvriendelijkheid en het modernste energiemanagement zijn hier in perfecte symbiose. Door het Hi-eSCR uitlaatgasnabehandelingssysteem wordt het brandstofverbruik geoptimaliseerd en worden zowel het vermogen als de respons van de motor verbeterd. Een optimaal inspuitpunt zonder uitlaatgasretour zorgt ervoor dat noch de motor, noch het koelsysteem worden belast. Daardoor worden onderhoudsintervallen van 600 uren mogelijk. Het systeem heeft ook geen deeltjesfilter nodig, zodat verdere onderhoudskosten worden uitgespaard. De inhoud van de brandstoftank bedraagt 410 liter en maakt zo lange werkdagen mogelijk

%d bloggers liken dit: