Steketee combinatie in de polders

sized_IMG_4263  Loonbedrijf  Van Wesemael uit Nieuw-Namen, net over de Nederlandse grens, werkt sinds vorig jaar met een  Steketee combinatie op de poldergronden rond Doel.

In de fronthef vinden we een Combirol van 4,5m, achteraan aan de New Holland T7.270 hangt een getrokken Supersprint van 5,25m.
sized_IMG_4275De Combirol bestaat uit een buizenrol in V, gevolgd door 23 ganzevoettanden van 30cm, een hoekijzeren rol en een egalisatiebalk.

De Supersprint heeft 1 rij van 14 ganzevoettanden, een hoekijzeren rol, een egalisatiebalk, 5 rijen triltanden, een 2de egalisatiebalk en 2 verkruimelrollen.
De voorste rol, de egalisatiebalken en de triltanden zijn hydraulisch sized_IMG_4273in hoogte regelbaar. Hiervoor is slechts 1 hydraulische aansluiting nodig.  De hoogteregeling gebeurt via een terminal in de trekkercabine.

Na 1 seizoen ervaring is Van Wesemael zeer te spreken over deze combinatie. Door vooraan op 4,5m te werken en achteraan 75cm breder wordt rugvorming tussen werkgangen voorkomen. Omdat er nogal wisselende omstandigheden zijn op gebied van grondsoort is de hydraulische werkdiepteregeling een logische keuze. Op deze Supersprint zijn de hoekijzers die gebruikt zijn in de eerste rol afgeplatter van vorm zodat ze minder aarde meescheppen. Dit is een groot voordeel op de lichtere zandgronden.

%d bloggers liken dit: