Een spoor vooruit met Profi en Multi trekkers van Steyr

De trekkerfabrikant Steyr presenteerde in Oostenrijk een tweetal gloednieuwe modellen die in het najaar 2016 uitgeleverd worden. De nieuwe generatie Multi-serie en de Profi-serie zijn uiterst modern, compact gebouwd met een milieuvriendelijke motor en berekent op de toekomst.

Profi-serie

MOTOR STEYR PROFIDe Profi-serie nieuwe stijl bestaat uit 14 verschillende modellen die opvallen door een nieuw design, comfort en zuinigheid.  De trekkerserie is uitgerust met Ecotech III motoren. De serie dekt een nominaal vermogensbereik van 116 tot 145 pk. De milieuvriendelijke Hi-eSCR motor die geen deeltjesfiler heeft, zorgt dat het brandstofverbruik laag is en voldoet aan de EU-emissienorm IV. In het hoofdwerkbereik van de motor van 1500-1900 tpm is er door de zogenoemde PowerPlus een vermogensreserve van maximaal 24 kW (34 pk). De zuinige CVT-transmissie zorgt voor comfort en het motortoerental blijft bij iedere snelheid in een optimaal bereik. Steyr heeft in 2004 de CVT reeks in zijn programma geïntroduceerd. De respons van de transmissie kan door het rijpedaal en de Multicontroller in drie stappen geregeld worden. De geveerde vooras is verbeterd en de verhoogde wielstand maken het rijden op de weg aangenamer en zorgen voor meer tractie op het veld. De draaicirkel bedraagt slechts 5,4 meter. Dat maakt dat deze trekker zeer geschikt is voor voorladerwerkzaamheden. De brandstoftank heeft een inhoud van max. 230 liter en voor AdBlue is een tank van 40 liter gereserveerd.

Comfortabele cabine

STEYR MULTI ARMLEUNINGDe cabine is ruim en heeft een laag geluidsniveau van 69 dB(A), verstelbare cabinevering, klimaatregeling en een bluetooth handsfree systeem voor veilig telefoongebruik. De stoelen zijn in stoffen of lederen bekleding leverbaar. De cabine heeft slecht 4 stijlen en door het grote glasoppervlak (8,4 cm groter) is het zicht rondom de cabine verbeterd. De eendelige voorruit geeft goed zicht op het werktuig en de voorzijde van de voorlader. En ook naar achteren heeft men goed zicht op de koppelpunten. De vele LED-werklampen, met lichtsterkte van 2000 lumen, zorgen bij donkere werkomstandigheden voor een uitstekende belichting van de werkomgeving.

Precisielandbouw

Dat de Profi-serie geschikt is voor precisielandbouw blijkt wel uit het feit dat de Profi en Profi CVT-trekkers uitgerust zijn met S-TECH 700 kleurenmonitor en touchscreen, Isobus II en III (CVT) en S-Guide stuursysteem met eenvoudig te bedienen knoppen en trekker-pictogrammen. Hierdoor is het mogelijk om functies als fronthefinrichting, achterste hefinrichting enz. en de bediening van de getrokken werktuigen eenvoudig te bedienen. Wanneer bijvoorbeeld het balenpersen te snel gaat, krijgt de chauffeur op zijn scherm een duidelijke melding/waarschuwing in beeld.

Multi-serie

Steyr heeft aan een aantal landbouwers in de Benelux, Oostenrijk en Duitsland gevraagd wat de toekomstige wensen voor nieuwe trekkers waren. Het resultaat werd een multifunctionele 120 pk sterke trekker met een nieuwe geveerde vooras en cabinevering voor veel rijcomfort. De zuinige  motor zorgt voor een hoog koppel en heeft een maximaal vermogen van 120 pk en een hoog pompvermogen. De  automatische transmissie met Multicontroller-armleuning en geïntegreerde joystick beschikt over een vier hoofdversnellingen en vier groepen. De nieuwe joystick voor de voorlader ligt prettig in de hand en is uiterst handig voor het bedienen van de voorlader. De armleuning kan omhoog worden geklapt. Hierdoor kan de trekkerchauffeur ook aan de rechterzijde uitstappen. De armleuning heeft ook een drietal regelknoppen voor het schakelen onder belasting.

Een highlight van deze Multi-serie is de zogenaamde Ecotronik .  De schakelpunten van de automatische krachtoverbrenging tussen 1000 en 2000 tpm kunnen tussen motor, transmissie en bediening worden ingesteld. In de powermodus voor zwaar werk schakelt het automatische systeem laat hoger en vroeg later. Dit multitalent werkt met constante snelheden in het veld en is bovendien geschikt voor het gebruik met voorladers. De draaicirkel is met slechts 4,05 m klein. Het hoogst toelaatbare totaalgewicht is verhoogd tot 8 ton.

Ook voor communaal werk heeft vijf series Steyr trekkers in haar programma variërend van 58 pk tot 300 pk.

%d bloggers liken dit: