SoilMate bodemvochtsensor meet ieder uur

AppsforAgri brengt wat nieuws op de markt, de SoilMate bodemvochtsensor. Simpel, slim en makkelijk in het gebruik. Bodemvocht is een van de belangrijkste elementen voor een optimale groei van een gewas.

De SoilMate is een gebruikersvriendelijke bodemvochtsensor die ieder uur het percentage bodemvocht meet en draadloos verstuurt naar de SmartFarm app. Vervolgens is het handig om met de FieldMate App en een gewasbeschermings module een zeer nauwkeurige ziektedruk voorspelling voor 5 dagen voor een perceel te doen.

De FieldMate is ontwikkeld en getest in samenwerking met vooraanstaande agro-meteorologen. Het doel is om een weerstation te ontwikkelen dat betaalbaar is en beter inzicht in het weer geeft om het werk beter te plannen en het gewas beter te monitoren. Hierdoor kunnen beter beslissingen genomen worden en de opbrengst verhoogd worden.

Er aan gekoppeld zit een advies om uw gewas (meer dan 35 gewassen in akkerbouw, tuinbouw en fruitteelt) te beschermen en een betrouwbare 14-daagse Agroweer verwachting. De bodemvochtsensor is leverbaar in lengtes: 15, 30, 60 en 90 cm. 

Tekst en beeld: Annelies Bakker

%d bloggers liken dit: