SmartSOLUTIONS: Revival van merkonafhankelijke werktuigbesturing

De vraag naar werktuigbesturing groeit. In relatief korte tijd heeft Homburg Holland, aanvullend op het Ag Leader programma, SmartSOLUTIONS ontwikkeld. “Vooral voor de koppeling tussen trekker- en werktuigbesturing was er een inhaalslag nodig. Voor grote trekkermerken een hele grote stap, terwijl het voor ons een kleine aanpassing is.”

Voor Geert-Jan Giesberts, manager precisielandbouw bij Homburg Holland, zijn de voordelen van ‘merkonafhankelijke’ werktuigbesturing evident. Hij noemt als voorbeeld de aardappelteelt. “Voor het poten, maar ook op getrokken rooiers, kan SmartSOLUTIONS worden ingezet. En dat gebeurt door heel Europa en ook in alle andere continenten van de wereld . De  SmartSTEER werktuigbesturing houdt het werktuig beter in het spoor. SmartSTEER stuurt bovendien de machine bij het draaien op de kopakker automatisch weer recht voor het nieuwe spoor.”.

Inmiddels zijn er onder SmartSOLUTIONS verschillende modules ontwikkeld. SmartBULB voor bollenplanters, SmartLEVEL voor kilverbesturing, SmartPLOUGH voor het ploegen, SmartSTOPnGO is een grid/raster module waarmee op vaste afstanden een signaal kan worden gegeven, SmartCONTROL voor sectieschakeling en dosering en SmartSTEER geeft meer comfort en functionaliteit op de kopakker. “Ook zijn we aan het experimenteren met zelfrijders, met de module op de achteras.”

Kaasrecht ploegen
“Een succesvolle teelt begint met een goede voorbereiding”, steekt Giesberts van wal. “Door de ploegbesturing kun je kaasrecht ploegen, door zelf controlled traffic rijpaden in te voeren. Je loopt minder te trekken en dat is een goed fundament voor de vervolgbewerking.” De ploegbesturing is het eerste product dat Homburg ongeveer zes jaar geleden met Ag Leader heeft gekoppeld. “Inmiddels is er een tweede generatie met alle besturingen op één scherm.”

Ag Leader had in het verleden met Autofarm al werktuigbesturing binnen het programma. Vanwege de belangstelling, die toen beperkt was, is de gps-fabrikant daar mee gestopt. De vraag naar werktuigbesturing was er echter wel degelijk. Vandaar dat Homburg, als importeur van Ag Leader in Nederland en Vlaanderen, met een Isobus-oplossing is gekomen. “Trekkers van Fendt, Valtra en Massey Ferguson hebben zelf niet zo’n programma met werktuigbesturing. Met SmartSOLUTIONS zijn we in dat gat gesprongen. Voor dergelijke trekkerfabrikanten is het een hele grote stap om de werktuigbesturing compatible te maken met de trekkerbesturing. Andersom is het voor ons een kleine aanpassing, omdat het om universele stukjes elektronica gaat.”

SmartSOLUTIONS begon vrij conventioneel met werktuigbesturing voor het ploegen en zaaien, recht of gebogen. Daar kwam al vrij snel de kopakkerautomatiek bij, zodat je niet handmatig de kopakkermodus uit hoeft te zetten, maar het werktuig automatisch de buitenbocht volgt. Inmiddels wordt SmartCONTROL bijvoorbeeld ook op bijvoorbeeld Agrifac-zelfrijders geïmplementeerd met het oog op sectieschakeling. “Om de Condor te loggen en aan te sturen.” Ook Tjalma-bemesters, Rauch-strooiers en Kuhn-werktuigen worden door SmartCONTROL aangestuurd. “Dezelfde module kan zelfs worden ingezet voor sectiebesturing van oudere strooiers.” Voor kilverbesturing is met bestaande schermen en een antenne één extra module voldoende. “Een automatisch systeem en voor alle merken geschikt.”

Honderden modules
In relatief korte tijd heeft Homburg op het gebied van werktuigbesturing veel ontwikkeld. Er zijn honderden modules in het veld en de betrouwbaarheid is volgens Giesberts hoog. “Voor ons de kunst om de documentatie goed te koppelen aan een gebruiksvriendelijke interface.” De software wordt ondertussen steeds verder verfijnd. “Zo is de kilverbesturing met meer slimmigheden uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan grondbalans. De laserachtige toepassing geeft een 3D dubbel dakprofiel, zonder beperking in hoogte. Eigenlijk wordt het bodemprofiel dus intelligent ingemeten.”

Voor spuitbomen van Hardi, een merk waar Homburg importeur van is, is met terugwerkende kracht schakeling per dop ook mogelijk. “De zevende oplossing”, erkent Giesberts, “Een plug en play oplossing, te installeren door een Hardi stekker los te maken en dan de Single Nozzle Control print ertussen te steken. Uiteindelijk is het gelukt om door middel van sensoren, Primeflow schakeling per dop te realiseren. PrimeFlow is de snelle intelligente flowregeling voor vloeistofcirculatie naar de spuitdoppen.”

Dit betreft een gedeelte van een artikel uit het Vakblad De Loonwerker. Het hele en meer soortgelijke artikelen lezen? Neem dan een abonnement op het vakblad.

%d bloggers liken dit: