Shakaerator GL maakt grasland weer luchtig

De melkprijzen zijn laag en de prijzen voor krachtvoer, mais, bijproducten is hoog. De beschikbaarheid van kwalitatief goed ruwvoer is meer dan ooit een kostprijsbepalende factor.

SIZED_DSC_0144Tijdens een demonstratie in de regio Oost-Raalte (Overijssel) werden de voordelen van de vibrerende werking van de Mc Connel shakaerator duidelijk. Door de vibrerendewerking wordt rugvorming achter de woeltanden vermeden, zodat maaien niet wordt bemoeilijkt of uitgesteld hoeft te worden.

De Shakaerator GL grasland-cultivator gaat de storende lagen te lijf tot een diepte van 35 cm en heft ze op voor een optimale afwatering en waterberging.

Hendrik Pool (importeur Mc Connel) vertelt: “Sinds vorig jaar merken wij dat veel agrariërs met het thema graslandverdichting bezig zijn. Men zoekt naar een methode om de graszode meer lucht te geven zodat de graslandproductie verbeterd. Deze machine heeft drie schijven die dienst doen om de zode te openen en de poten gaan 35 cm de grond in. De afstand tussen de tanden is gelijk en breekt op een gelijkmatige manier de verdichtingslaag open, trilt de grote brokken kapot en er komt lucht tussen. De grote rol drukt deze vervolgens weer aan.”

%d bloggers liken dit: