Schuitemaker Machines onthult grootste Yaskawa lasrobot in Nederland

Met een druk op de knop bij Schuitemaker Machines in Rijssen werd vandaag de grootste Yaskawa lasrobot in Nederland in werking gesteld.

SIZED_Lasrobot 1Sander Oude Vrielink (productie-engineer) vertelt: “De Yaskawa lasrobotapplicatie heeft 3 werkstations en 2 robots en zal in de toekomst alle onderstellen, platforms, tandemassen, zijborden, en rotorhuizen lassen. De investering, welke ruim 1 miljoen euro heeft gekost, is de nieuwste uitbreiding van het productieproces bij Schuitemaker Machines. Naast de Yaskawa lasrobot heeft Schuitemaker nog twee Cloos robots in gebruik. Schuitemaker wil met de ingebruikname van deze lasrobot meer en nog beter produceren en haar afzetgebied verder uitbreiden naar het buitenland. De afgelopen jaren heeft Schuitemaker haar gehele interne productielijn gemoderniseerd. A.s. zaterdag organiseert het Twentse bedrijf een open dag voor het publiek.

Voorafgaand aan de onthulling organiseerde Schuitemaker nog een symposium over “Smart production from innovatieve products in an almost 100-year-old family company in Twente”. www.sr-schuitemaker.nl

Tekst en beeld: Annelies Bakker

%d bloggers liken dit: