Schoonste Boerin

Op zaterdag 17 januari 2015 dingen op Agriflanders 8 boerinnen naar de titel ‘Schoonste Boerin van Vlaanderen’. Daarmee is de verkiezing aan haar zesde editie toe.

De winnares zal gedurende twee jaar de rol van ambassadrice van de landbouwsector op zich nemen. Schoonste boerin 2012 Ellen Vaneynde vertrouwt die avond haar lint toe aan één van de 8 finalisten. Die zullen de komende weken in de openbaarheid treden. Als naar gewoonte zullen de dames tijdens Agriflanders op donderdag 15 en vrijdag 16 januari een aantal praktische proeven afleggen.

Ziehier de namen (en sectoren) van de kandidates: Almey Elien(melkvee en varkens), Huysman Elke (escargots en safraan), Smekens Nancy (boom- en plantenkwekerij), Trekels Marlene (paardenhouderij), Verplancke Karen (melk- en vleesvee), Vandaele Kimberly (biogroenten, tabak en melkvee), Vander Schueren Mieke (melk- en vleesvee, akkerbouw en verbredingsactiviteiten) en Willem Stéphanie (akkerbouw en vleesvee).

De kandidates stellen zich voor in een aantal video’s die u kunt bekijken op deze site. Op de site kunt u overigens ook uw stem voor de kandidate van uw voorkeur uitbrengen. Zij kan aldus de publieksprijs verdienen.

Verder is iedereen hierbij uitgenodigd voor de slotshow op de verkiezingsavond zaterdag 17 januari in het forum van Flanders Expo.

Neem alvast een kijkje op deze site of volg het gebeuren via Facebook

%d bloggers liken dit: