Schmotzer draagt het productgebied schoffeltechniek over aan AMAZONE

Het bedrijf Maschinenfabrik Schmotzer GmbH draagt met ingang van 1-1-2019 het productgebied schoffeltechniek over aan de Amazone-groep. AMAZONE breidt zijn productportfolio als fabrikant van landbouw-, tuin- en parkmachines uit met de overname van de schoffeltechniek. De productie van de schoffelmachines blijft op de locatie in Bad Windsheim. Alle werknemers worden overgenomen door het nieuwe bedrijf Schmotzer Hacktechnik GmbH & Co. KG, een 100% dochteronderneming van de Amazone-Groep. De Fa. Schmotzer Hacktechnik zal alle verkoop- en klantenservice activiteiten zelfstandig onder eigen beheer uitvoeren. De werktuigen zullen nog steeds onder de naam Schmotzer op de markt worden gebracht.

De heer Ferdinand Wahl, reeds vele jaren algemeen directeur van de Maschinenfabrik Schmotzer GmbH, blijft nog steeds aan de nieuwe onderneming verbonden en zal deze actief ondersteunen.

Schoffeltechniek neemt wereldwijd toe
De AMAZONE directeuren Christian Dreyer en Dr. Justus Dreyer zien de overname van het Schmotzer schoffeltechniek-programma, dat de toonaangevende technologie in dit marktsegment vertegenwoordigt, als een belangrijke stap in de uitbreiding van de kerncompetentie van AMAZONE in de plantenverzorging. De schoffeltechniek staat wereldwijd steeds meer op de voorgrond: “Het schoffelen komt weer terug, nadat het de afgelopen drie decennia, vooral in de grote akkerbouwgebieden, een nogal teruggetrokken bestaan heeft geleid buiten de biologische landbouw. Naast mechanische onkruidbestrijding ligt de nadruk op de positieve aspecten van het schoffelen met betrekking tot bodemstructuur, wortelgroei en mobilisatie van voedingsstoffen “, zeggen de directeuren van AMAZONE.

Het bedrijf Schmotzer bouwt al sinds 1922 schoffelmachines. Het veranderde bewustzijn in de landbouw heeft dit productgebied jarenlang continu laten groeien. “Ik ben blij dat ik mijn droompartner in AMAZONE heb gevonden om dit gebied verder te ontwikkelen”, benadrukt Ferdinand Wahl.

Camera- en stuursystemen maken hoge capaciteiten mogelijk
Ferdinand Wahl legt de redenen uit die een brede doorbraak van de schoffeltechniek in de afgelopen decennia hebben tegengehouden: “Hoewel de agrarische voordelen in de biologische landbouw al intensief worden gebruikt, vertraagden de productie gerelateerde en de arbeids- en kosten gerelateerde nadelen in de conventionele landbouw het gebruik van de schoffeltechniek aanzienlijk. Dankzij de technische vooruitgang in de laatste jaren, zoals de combinatie van de schoffelmachine met camera en stuursystemen, is het nu mogelijk om een compleet andere capaciteit te bereiken tegen aanzienlijk lagere kosten per hectare dan voorheen. ”

Geïntegreerde gewasproductie wereldwijd met groot potentieel
Christian en Dr. Justus Dreyer wijzen op de vooruitzichten voor AMAZONE: “Concreet gezien zien we voor de schoffeltechniek een groot potentieel bij geïntegreerde gewasproductie, die wereldwijd steeds belangrijker wordt. De combinatie van schoffeltechniek met vloeibare bemesting en gerichte of zelfs selectieve toediening van gewasbeschermingsmiddelen in dezelfde werkgang, zal verdere mogelijkheden openen voor de praktijk van het optimaliseren van akkerbouw in de toekomst. We willen ook ons leiderschap op het gebied van innovatie in dit machinesegment op ons nemen.“

%d bloggers liken dit: