SAME DEUTZ-FAHR wijzigt haar bedrijfsnaam in SDF

SAME DEUTZ-FAHR heeft de wijziging van haar naam in SDF bekendgemaakt. De nieuwe naam gaat de huidige naam van de groep vervangen voor alle ondernemingsactiviteiten wereldwijd. De vernieuwing strekt zich ook uit naar de huisstijl met een herziening van het traditionele symbool van de vier onderling gekruiste elementen en het lettertype.

Het nieuwe merk is een voortzetting van de expressie van het vorige merk, maar beantwoordt beter aan de huidige structuur en grootte van de groep: een hoog niveau van internationalisering vanuit zowel een commercieel oogpunt als voor wat betreft de productievestigingen, en een merkenportefeuille waarvan de som van kwaliteit en complexiteit uitstijgt boven de twee hoofdmerken DEUTZ-FAHR en SAME.

“De wijziging naar SDF – verklaart Lodovico Bussolati, CEO van SDF – is een verplichte keuze en het logische gevolg van het internationaliseringsproces, van de ontwikkeling van het productassortiment en van de merkdifferentiatie die ons bedrijf de afgelopen jaren hebben gekenmerkt. Met deze beslissing kan de Groep zowel de ondernemingsactiviteiten als de promotie-initiatieven voor de commerciële merken op een meer doortastende en consistente wijze beheren”.

Ter gelegenheid van de presentatie van het nieuwe merk aan de Europese vakpers, op 11 december in het hoofdkantoor van de groep in Treviglio (BG) in Italië, in aanwezigheid van de vicepresidenten van SDF, Aldo en Francesco Carozza en de CEO van SDF Lodovico Bussolati, werd in het Historisch Museum SAME ook een nieuwe, aan de motoren gewijde expositieruimte ingehuldigd.

De tentoonstelling is een eerbetoon aan het vernuft van ingenieur Francesco Cassani, oprichter van het bedrijf, samen met zijn broer Eugenio, om het belang van de motorcomponent gedurende de hele geschiedenis van het bedrijf te benadrukken: vanaf de eerste innovatieve projecten in de twintiger jaren van de vorige eeuw, tot de aanwezigheid in de naam SAME zelf van het bedrijf, dat staat voor Società Accomandita Motori Endotermici (commanditaire vennootschap endothermische motoren), tot de huidige FARMotion, een door SDF exclusief voor landbouwmachines ontworpen en geproduceerde motor.

%d bloggers liken dit: