S-Stop op Steyr Multi

Comfort en veiligheid hebben altijd centraal gestaan bij de vereisten die Steyr aan zijn tractoren stelt. Dat is de reden waarom de nieuwe S-Stop functie werd ingevoerd.

Enerzijds zorgt deze functie voor meer comfort, aangezien voor het ontkoppelen van de koppeling en het activeren van de rem nu alleen het rempedaal nog maar hoeft te worden gebruikt, terwijl aan de andere kant de veiligheid sterk wordt verhoogd omdat de tractor gegarandeerd stil blijft staan op steile hellingen, zodat ongecontroleerd wegrollen onmogelijk is. Draaimomentsensoren in de transmissie zorgen er automatisch voor dat wanneer tijdens het bergaf rijden met zware lasten de rem wordt geactiveerd, de koppeling niet wordt ontkoppeld. Wanneer alleen de stuurrem wordt geactiveerd, reageert de koppeling echter niet.

De Multi-transmissie met 32 vooruit- en achteruitversnellingen en 4-voudige krachtoverbrenging biedt talrijke automatiseringsfuncties, tot aan volautomatische schakeling tussen alle versnellingen en schakelgroepen binnen een groep aan toe.

Dankzij de 13 versnellingen in het hoofdwerkbereik en de als standaarduitrusting aanwezige aftakas met vier toerentallen kan dit vermogen op zuinige en efficiƫnte wijze worden gebruikt.

De eendelige panoramische voorruit van de Steyr Multi zorgt voor optimaal zicht. Het wisgebied van de ruitenwisser werd vergroot tot 235 graden. Het aantal koplampen werd met nog eens 2 stuks aangevuld tot een totaal van 12.