Ropa Keiler 2L met nieuwe bunker

Ropa France stelde op “Terres en fête”, een beurs in Frankrijk, een nieuwe variant van de Keiler 2 voor. De Ropa Keiler 2L is een tweerijige, getrokken aardappelrooier die zich onderscheidt van de klassieke Keiler 2 door zijn bunker. 

De nieuwe bunker heeft een doorlopende bodemketting die continu lossen mogelijk maakt. De inhoud van de bunker is 20% kleiner dan die van de klassieke Keiler 2 maar door het continu lossen verhoogt het rendement van de machine met 30%. De losband is opgebouwd uit 3 delen, tussen de bunker en de losband is een schijvenas gemonteerd die de overgang tussen bunker en losband verkleind en losse grond de mogelijkheid geeft van tussen het product te vallen. Om het comfort en de ergonomie van de chauffeur te garanderen voorziet Ropa een geautomatiseerd lossen, waarbij de productstroom in de bunker en op de losband automatisch wordt bijgestuurd. Op deze manier worden de aardappel zo optimaal mogelijk gelost in kipper of palox.
De Keiler 2 (L) is eveneens voorzien van een automatisch rijenvolgsysteem zodat de chauffeur zich volop kan concentreren op het rooien en lossen.
Om ook in natte omstandigheden te kunnen rooien kan de Keiler 2 (L) optioneel uitgerust worden met een hydraulisch aangedreven as.

%d bloggers liken dit: