Rondebalenpersen van Massey Ferguson

Massey Ferguson brengt twee series nieuwe rondebalenpersen op de markt: drie modellen met vaste kamer en twee typen met variabele perskamer.

 De vaste kamer persen RB 1125F met vulrotor, de 2125F met Xtracut-snijrotor met 13 of 17 messen en de 2125 FPR met Xtracut-snijrotor met 25 messen hebben een 200 of 225 cm brede pick-up die dicht bij de rotor is geplaatst. Dit bevordert de gewasstroom en verlaagt het risico op blokkeringen. De perskamer heeft op alle modellen een inhoud van 1,8 m³. De 18 Powergrip-walsen en een mechanische achtervergrendeling zorgen voor balen met een diameter van 125 cm en 123 cm breed.

De twee persen met variabele kamer zijn leverbaar met de Xtracut-snijrotor met 13, 17 of 25 messen. De Xtracut 17 en 25 zijn voorzien van twee sets hydraulisch bediende messenbalken met afzonderlijke bediening vanuit de cabine. Vier dubbelgevouwen naadloze riemen zorgen bij de RB 4160V voor balen met een diameter van 0,9 tot 1,6 meter, terwijl het topmodel RB 4180V balen maakt van 0,9 tot 1,8 meter. Dit model is uit te rusten met een pick-up van 240 cm. De perskamer heeft een klein startgedeelte voor de baal met twee extra walsen voor een betere vorming van de kern van de baal. Het Varionet-netwikkelsysteem kan verschillende netbreedten en -typen verwerken, waardoor het net wordt gespannen en gespreid van rand tot rand of over de rand van de geperste baal. Deze persen kunnen worden bediend met monitors vanaf de trekker via een Isobus-verbinding of naar keuze met E-Control- of E-Link Pro-bedieningssystemen, die beide de volledige controle bieden over de balenpers vanaf de trekkerstoel.

%d bloggers liken dit: