Roetfilters: Wat moet je en wat kun je ermee?

Bij moderne tractoren en zelfrijdende machines zie je ze steeds vaker: roetfilters. Soms treden er storingen op. Vaak kan je stilstand voorkomen door tijdig onderhoud te plegen.

Roetfilters zijn intussen gemeengoed geworden en noodzakelijk om de steeds strengere emissie-eisen te halen. Hoe zorg je er nu voor dat je problemen voorblijft. Eerst een kleine uitleg. Een roetfilter filtert al het roet uit het uitlaatgas. Dat is natuurlijk heel goed, maar waar blijft t dan? Het wordt opgeslagen in het filter. Regelmatig wordt het opgeslagen roet geregenereerd door extra warmte in het uitlaatsysteem te brengen. Een extra na-inspuiting zorgt voor deze warmte en dus het verbranden van het roet. Hierna is het filter weer schoon. Er blijft helaas wel een beetje as in het filter achter. As verbrandt immers niet. Door de tijd heen blijft er steeds meer as achter en op een gegeven moment is het filter vol en gaat het storingslampje branden. Dit moment is per motortype en toepassing verschillend, maar één ding is zeker, het komt altijd op een ongelegen moment. Dat wil je natuurlijk voorkomen en dat kan ook.

Diesel Büchli biedt met haar reinigingsmethode een oplossing. Deze professionele methode zorgt ervoor dat alle verontreinigingen en as verwijderd worden en kan uitgevoerd worden voor alle typen roetfilters. Het filterelement wordt  vrijgemaakt en daarna weer teruggeplaatst in het geheel. Er hoeft dus niet geïnvesteerd te worden in een vervangend exemplaar en de passing is verzekerd. Een ander groot voordeel is dat dit reinigen kan samenvallen tijdens het jaarlijks onderhoud. Gewoon gepland dus. Als de machine toch al in de werkplaats staat kunnen de kosten makkelijk meegenomen worden en onnodige stilstand op vervelende momenten voorkomen worden. De machine en het roetfilter zijn weer gereed voor de komende tijd, waarin inzet tegen een zo gunstig mogelijke kostprijs en geringe stilstand bereikt zijn.

Wij informeren u graag over de mogelijkheden om uw inzet te verhogen en daarnaast de servicekosten te verlagen en calculeerbaar te maken.

Kijk voor meer informatie op: http://buchli.nl/specialismen/roetfilter/roetfilterreiniging/

 

Diesel Büchli

Fahrenheitstraat 35

3846CC Harderwijk

0341-467070

info@buchli.nl

%d bloggers liken dit: