Regelmatige aircoservice voor effectiever werken, een betere gezondheid en lagere reparatiekosten

Het aircoseizoen breekt spoedig aan. Een goed moment om te pleiten voor een regelmatige aircoservice. Een goed werkende airco zorgt immer voor een betere veiligheid, is bevorderend voor de gezondheid en leidt uiteindelijk tot lagere reparatiekosten.

10023678a_AM0Een goed functionerend aircosysteem voorkomt dat het voertuiginterieur van uw tractor of landbouwvoertuig oververhit raakt. Dit zorgt ervoor dat de bestuurder langer en meer geconcentreerd kan blijven werken. Daarnaast worden schadelijke schimmels, sporen en bacteriën die zich in het aircosysteem kunnen ontwikkelen, door desinfectie van de verdamper verwijderd en worden mogelijke defecten bij een regelmatige inspectie aanmerkelijk vroeger ontdekt. Hoge reparatiekosten worden hierdoor voorkomen. Een aircocheck en degelijke aircoservice zijn dus van groot belang.

Wat is aircoservice?

Bij een goede aircocheck wordt het aircosysteem al grondig gecontroleerd. Bovendien wordt het interieurfilter vervangen. Alle componenten van het systeem worden nagekeken (met een visuele controle) en indien nodig wordt ook de verdamper gedesinfecteerd. Verder wordt bij een volledige aircoservice nog onder meer het koudemiddel afgezogen, vocht uit het systeem verwijderd met een vacuümpomp en er wordt een werkings- en lektest van het gehele systeem uitgevoerd.

Bij een goed onderhouden systeem functioneren alle onderdelen optimaal met elkaar. Als het aircosysteem gebrekkig of helemaal niet wordt onderhouden gaat de compressor, het belangrijkste onderdeel van een aircosysteem, vroeger of later ‘zwaarder’ lopen, omdat hij niet goed wordt gesmeerd. Dit zorgt dat hij vaker en langer wordt ingeschakeld. De motor moet dan meer energie leveren, waardoor het brandstofverbruik stijgt. Verder is er een grotere kans op dure reparaties, wordt er slechte lucht door de cabine geventileerd en vormen delen van het aircosysteem een broeinest voor bacteriën en schimmels. Afgezien van dit alles, zorgt een goed werkend aircosysteem er natuurlijk voor dat u in een gunstig klimaat uw werkzaamheden kunt uitvoeren.

Behr Hella Service heeft een uitgebreid assortiment aan onderdelen voor thermomanagement, motorkoeling en voertuigairconditioning speciaal voor landbouwvoertuigen. Bekijk hier een overzicht van het productengamma. Daarnaast is een handig boekje uitgebracht met daarin de koudemiddel- en olievulhoeveelheden voor tractoren en landbouwvoertuigen. Deze handige gids is eveneens gratis te downloaden.

%d bloggers liken dit: